latinica  ћирилица
16/04/2017 |  10:28 | Autor: RTRS

Govedarica uputio vaskršnju čestitku patrijarhu Irineju

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica čestitao je danas Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju najveći hrišćanski praznik-Vaskrs.
Vukota Govedarica - Foto: RTRS
Vukota GovedaricaFoto: RTRS

"Naš narod je uvijek bio u velikim iskušenjima i često na istorijskim vjetrometinama, a savremeni svijet živi sa novim krizama, ratovima i velikim socijalnim razlikama, koji prijete sve većim razaranjima i osjećajem beznađa. Vaskrsenje Hristovo je uvijek nova nada i pobjeda duha obnove i novog početka, pobjeda univerzalnih ljudskih vrijednosti nad duhom dekadencije i nazadovanja", navodi se u čestitki.

Govedarica je istakao da su Hristov život, stradanje i vaskrsenje jedina nada koja može naći mjesto u srcima svakoga, bez obzira na socijalni položaj, društveni status ili odgovornost koju neko nosi, saopšteno je iz SDS-a.

"Danas, kada možda više nego ikada sa strepnjom gledamo u našu nacionalnu budućnost, kada nam je potrebna istinska sabornost oko zajedničkih ciljeva i duhovno rukovođenje pred novim izazovima, Hristov život, stradanje i vaskrsenje su jedina nada koja može naći svoje mjesto u srcima svakoga", dodaje se u čestitki.

Izvor: SRNA