latinica  ћирилица
17/04/2017 |  13:31 ⇒ 13:46 | Autor: RTRS

Država i policija da zaštite "Zid plača"

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji zahtijeva da država i policija zaštite novopostavljeni "Zid plača" ispred Skupštine Srbije.
Beograd- "Zid plača" - Foto: SRNA
Beograd- "Zid plača"Foto: SRNA

Udruženje je danas saopštilo da za postavku "Zida plača" posjeduje urednu dozvolu gradskih vlasti.

Porodice kidnapovanih i ubijenih neće više trpiti pogrome i ponižavanje "Zida plača" od zlobnih ljudi, bezbožnika, stranih plaćenika, albanskih lobista, koji žele smrt "Zidu plača", navedeno je u saopštenju.

Udruženje je zatražilo da od 19. aprila, svakodnevno, od 17.00 do 20.00 časova bude omogućen normalan prilaz "Zidu plača" porodicama i građanima koji se solidarišu i saosjećaju sa porodicama žrtava.

U suprotnom, Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji će cijelom dužinom "Zida" postaviti štandove za nastavak potpisivanja peticije za podizanje spomenika u Pionirskom parku svim žrtvama od Košara do Horgoša koje su ubili albanski teroristi i NATO agresori.

Prethodni pano sa fotografijama žrtava sa Kosova i Metohije pocijepan je i uništen drugog dana protesta koji su u Srbiji počeli nakon predsjedničkih izbora, održanih 2. aprila.

Nakon deset dana, Vlada Srbije je posredstvom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju obezbijedila novi "Zid plača", koji su 13. aprila porodice kidnapovanih i ubijenih postavile ispred Skupštine Srbije.

Izvor: SRNA