latinica  ћирилица
17/04/2017 |  17:04 | Autor: RTRS

Djeca iz Srbije "zarobljena" na aerodromu u Larnaki

Trinaestoro djece iz Srbije od sinoć je "zarobljeno" na aerodromu u Larnaki na Kipru, jer im carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski dio ostrva, potvrđeno je "Tanugu" u Ambasadi Srbije u Nikoziji. Vođa puta i direktor KUD "Izvor" Dejan Tošić naveo je na svom profilu na "Fejsbuku" da su djeca dobro.
Aerodrom u Larnaki na Kipru (Foto: globalcarrental.it) -
Aerodrom u Larnaki na Kipru (Foto: globalcarrental.it)

Tošić je na statusu objavljenom prije šest sati na ličnom profilu naveo da je stupio u kontakt sa organizatorom festivala, koji mu je rekao da se nikada nije desilo da zadrže grupu.

"On čini sve da nas izvuče sa aerodroma što prije. Ovim putem Vas molim, pošto ambasada Srbije ovdje danas ne radi i ne možemo stupiti u kontakt sa njima, ko ima bilo koga da poznaje u Ministarstvu inostranih poslova, da stupi u kontakt i da nam pomognete da riješimo ovaj problem", apelovao je Tošić.

Tošić je roditelje obavijestio da su zadržani na aerodromu i da carinik nije htio da ih pusti da prođu carinsku kontrolu, te da "hoće da nas vrate 19. aprila".

"Djeca su dobro, sada ćemo otići na ručak", dodao je Tošić.

Tanjugu je ranije danas u Ambasadi Srbije u Nikoziji potvrđeno da je trinaestoro djece iz Srbije od sinoć "zarobljeno" na aerodromu u Larnaki na Kipru, jer im carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski dio ostrva.

Kako je objasnio Dejan Bivolarević iz Ambasade Srbije, mališani iz Kulturno-umjetničkog društva "Izvor", uzrasta od devet do 14 godina, trenutno se nalaze na terminalu, ali bi naredna dva dana trebalo da budu smješteni negdje na grčkom dijelu ostrva.

"Djeca je trebalo da gostuju kod nekog Kulturno-umjetničkog društva na "okupiranoj" strani Kipra. Ne mogu da govorim o detaljima, jer nisam upoznat, ali im kiparske vlasti nisu dozvolile da pređu na taj dio", rekao je Bivolarević i dodao da bi detaljne informacije trebalo da dobije u toku dana.

Izvor: TANЈUG