latinica  ћирилица
18/04/2017 |  12:11 ⇒ 12:14 | Autor: RTRS

Јak snijeg u Gorskom Kotaru

U Gorskom kotaru pada jak snijeg koji je već mjestimično počeo da se zadržava na kolovozu.
ilustracija - Foto: SRNA
ilustracijaFoto: SRNA

Na području Gorskog kotara jak snijeg pada na području grada Čabra, dok se u mjestu Mrkopalj topi u dodiru sa tlom.

Snijeg je pao i na Sljemenu kod Zagreba, na skijalištu Platak u blizini Rijeke, te na Zavižanu na Velebitu, javljaju hrvatski mediji.

U gorskim krajevima temperatura je ispod nule, dok su na moru oko 10 stepeni, a na krajnjem jugu i više.

Temperatura vazduha na Sljemenu jutros je iznosila jedan stepen, a na Zavižanu je u 10.00 časova izmjereno minus dva stepena Celzijusova.

Prema podacima hrvatskog Hidrometeorološkog zavoda, u Slavoniji je jutros u rijetkim mjestima temperatura vazduha viša od pet stepeni Celzijusovih.

Sredinom dana u centralnoj Hrvatskoj i na istoku zemlje biće kiše i pljuskova, a najviša dnevna temperatura biće desetak stepeni Celzijusovih.

Na sjevernom Јadranu biće promjenljivo vrijeme, uz moguće pljuskove praćene grmljavinom, a temperatura vazduha neće biti viša od 15 stepeni Celzijusovih.

Јača kiša i izraženiji pljuskvi u Dalmaciju stižu poslijepodne, a temperatura će biti između 14 i 17 stepeni Celzijusovih.

U Hrvatskoj će se narednih dana zadržati promjenljivo vrijeme, povremeno uz još malo kiše, a u gorju snijega. Posebno hladno biće pred vikend, kada će noću i tokom jutra temperatura vazduha biti oko nule.

Slab snijeg očekuje se i u Zagrebu u noći sa srijede na četvrtak, ali ne bi trebalo da se zadrži na tlu, dok će temperatura vazduha tih dana pasti na pet stepeni Celzijusovih.

Snijeg bi, prema sedmodnevnoj prognozi, u srijedu ili u četvrtak mogao da padne u Našicama, Daruvaru, Varaždinu, ali se ne bi trebalo da zadrži s obzirom na to da će dnevna temperatura biti i do 10 stepena Celzijusova.

Izvor: Srna