latinica  ћирилица
18/04/2017 |  12:27 ⇒ 19/04/2017 | 11:32 | Autor: RTRS

Brojne čestitke povodom 25 godina Televizije Republike Srpske

Povodom 25 godina postojanja i rada, na adresu Televizije Republike Srpske stigle su brojne čestitke.
RTRS - RTV Dom - Foto: RTRS
RTRS - RTV DomFoto: RTRS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je generalnom direktoru Radio-televizije Republike Srpske Drašku Milinoviću i svim zaposlenim u ovoj medijskoj kući 25. godišnjicu postojanja i rada RTRS-a.

Čestitajući veliki jubilej, predsjednik Dodik navodi da je RTRS, nastala kada i Republika Srpska, od samog početka profesionalno, objektivno i blagovremeno pratila najvažnije događaje od interesa za njene građane i cjelokupnu javnost.

"Poštujući visoke standarde ove profesije, kao i kontinuiranim ulaganjem u opremu, uvodeći nove programske sadržaje, angažovanjem visokoobrazovanog i stručnog kadra Radio-televizija Republike Srpske je stasala u modernu i uglednu medijsku kuću, koja sa posebnom pažnjom prati i kojoj se vjeruje", navodi se u čestitki predsjednika Dodika.

Dodik je našoj kući poželio da ostanemo istrajni u poštovanju istinskih vrijednosti i standarda novinarske profesije i da kao javni servis nastavimo da radimo u najboljem interesu građana i javnosti.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas u ime Narodne skupštine, kao osnivača, i svoje ime, Radio televiziji Republike Srpske jubilej – 25 godina postojanja i rada.

U čestitki javnom servisu Republike Srpske predsjednik Čubrilović je poželio uspjeh u daljnjem radu i da u skladu sa najvišim profesionalnim novinarskim standardima i kodeksima informiše javnost o svim važnim političkim, ekonomskim, socijalnim, kulturnim, naučnim i sportskim događajima u našem društvu, ali i regionu i svijetu.

“Radio-televizija Republike Srpske u proteklih 25 godina bila je svjedok svih istorijskih događanja i odluka važnih za Republiku Srpsku. Isreno želim da idete putem istine, objektivnog informisanja i kao javni servis svih građana budete jedan od najvažnijih informativnih stubova Republike Srpske i medij kome se vjeruje“, navodi se u čestitki predsjednika Narodne skupštine.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila čestitku generalnom direktoru Radio-televizije Republike Srpske Drašku Milinoviću, povodom Dana Televizije Republike Srpske

"Povodom 25 godina postojanja i rada Televizije Republike Srpske, Vama, rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenim, u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem najsrdačnije čestitke.

Razvojni put Radio-televizije Republike Srpske, kao i razvojni put same Republike Srpske nije bio nimalo jednostavan. Nastala u teškom i burnom vremenu, odolijevala je brojnim izazovima.

I danas, poslije četvrt vijeka postojanja, svojim pravovremenim i objektivnim informisanjem javnosti, Radio-televizija Republike Srpske daje veliki doprinos afirmisanju i jačanju Republike Srpske.

"Poštujući visoke standarde struke, javni servis je u funkciji istine i tačnosti. Čestitam vam na uloženom trudu kada je riječ o modernizaciji i podizanju kvaliteta i želim da u budućnosti nastavite sa uspjesimai ostvarite zacrtane ciljeve", navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.

Čestitku je uputio i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

"U proteklih 25 godina, RTRS je postala televizijska kuća sa razgranatom dopisničkom mrežom koja na profesionalan, objektivan i efikasan način, informiše građane i privredne subjekte u Republici Srpskoj i BiH o ekonomskim i svim životnim temama. Uz dobru tehničku opremljenost i stručnu i profesionalnu ekipu uspjeli ste da se poziocionirate kao televizija čijim informativnim emisijama građani Republike Srpske najviše vjeruju.

Očekujem da i u narednim godinama, nastavite da održavate visoke standarde novinarske profesije prenoseći građanima Srpske, ali i regiona, informacije na tačan, objektivan i aktuelan način, te da budete glasnik prvenstveno pozitivnih događaja u Republici Srpskoj", navodi se u čestitki ministra Đokića.

"Rukovodstvu, urednicima, novinarima i svim zaposlenim na Radio televiziji Republike Srpske upućujem najiskrenije čestitke povodom obilježavanja jubileja 25 godina postojanja i rada sa željom da uspjeh i dobri rezultati obilježe i Vaš budući rad, navodi se u saopštenju ministra prosvjete i kulture Dane Maleševića.

Povodom 25 godina postojanja i rada, Televiziji Republike Srpske čestitku je uputila Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

"Sigurni smo da ste na dobrom putu, da ste kroz svoje postojanje i objektivno izvještavanje učvrstili svoje mjesto među vodećim medijima na ovom prostoru", navodi se u čestitki, koju potpisuje predsjednik ove organizacije Nedeljko Mitrović, ističući da i u budućnosti očekuju nastavak uspješne saradnje.

Čestitku je uputio i rektor Univerziteta u Banjaluci Milan Mataruga, koji je radnicima i rukovodstvu RTRS poželio mnogo uspjega u budućem radu.

Čestitku je uputio je i načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, kao i gradonačelnik i predsjednik SO Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i Miroslav Lučić.

"Osnivanje Radio-televizije Srpske Republike BiH, kao jedinog elektronskog glasila u to vrijeme koje je imalo predznak SRPSKI, bilo je od neprocjenjivog značaja za Srbe u Bosni i Hercegovini i nastanak Republike Srpske. Zahvaljujući prvenstveno grupi entuzijasta, bivših radnika Radio-televizije Sarajevo, koji su uložili ogroman napor, znanje i nemjerljivu volju, ljudima koji su tada radili u nehumanim uslovima da bi od nemogućeg stvorili moguće, kao i tadašnjem rukovodstvu Republike Srspke, koje je prepoznalo značaj formiranja medijskog sistema u Republici Srpskoj, postavljeni su čvrsti temelji današnjoj Radio-televiziji", navodi se u čestitci čelnih ljudi Istočnog Sarajeva.

U zajedničkoj čestitki, Vuković i Lučić ističu da su srpski radio i televizija i Agencija Srna, koji su nastali skoro u isto vrijeme, pokazivali tada zajedništvo srpskog naroda i odanost jednoj ideji i zajedničkoj želji-trajnom srpskom jedinstvu u slobodnoj državi i da je to nešto što treba da nam bude ideja vodilja i u današnjem vremenu, punom izazova.

RTRS-u je jubilej u ime Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove čestitao direktor Miloš Komljenović.

-U proteklom periodu, radili ste u interesu javnosti i za potrebe javnosti, čime ste dali ogroman doprinos razvoju demokratskog društva na ovim prostorima. Želim Vam da u narednom periodu nastavite s plasiranjem istinitih, objektivnih i pravovremenih informacija za dobrobit svih građana Srpske, a u službi razvoja Republike Srpske, naveo je Komljenović.

- Zadovoljstvo mi je čestitati 25 godina postojanja Radio- televizije Republike Srpske. Profesionalnim i objektivnim obavljanjem novinarskih zadataka i raznolikim programskim sadržajem, za dvije i po decenije rada doprinijeli ste promociji Srpske i našeg društva u cjelini.Zahvaljujući Vama, građani, svakodnevno imaju informacije o događajima iz svih krajeva naše Republike, regiona i svijeta, napisala je u čestitki Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Savez sindikata Republike Srpske kao većinska reprezantitativna sindikalna organizacija čestitala je svim zaposlenima u Radio - televiziji Republike Srpske 25. godina postojanja i uspješnog rada.

Čestitku je uputio i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, u kojoj je poželio da RTRS i u narednom periodu uspješno posluje i ostane televizija, kojoj se vjeruje.

Brojne čestitke stigle su i od privrednih društava i finansijskih institucija, među kojima je Sberbanka. Čestitka je stigla iz "Boksita" iz Milića, a direktor ovog preduzeća Rajko Dukić podsjetio je da je u ime ove kompanije 1992.godine dao 80 hiljada maraka za kupovinu RTV opreme u Beogradu.

Čestitku su uputili i ministri rada Milenko Savanović, zdravlja Dragan Bogdanić i unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Reporteri nekadašnje Srpske radio televizije (SRT) budno su pratili i izvještavali građane o prvim koracima nastajanja Srpske, a taj posao poslije je nastavio tim sadašnje Televizije Republike Srpske, navodi se u čestitci ministra policije.

"Ratne godine, postdejtonski period, pokušaj reforme policije, borba za očuvanje nadležnosti Republike Srpske, poplave 2014. godine, teroristički napad u Zvorniku -sve su to događaji koji su pratili novinari RTRS-a dokazujući da im je interes građana na prvom mjestu".

Sadašnjem timu RTRS-a želim da nastave razvoj javnog servisa Srpske na profesionalan i odgovoran način, rukovodeći se principima istinitog i objektivnog novinarstva, navodi se u čestitci ministra Lukača.

U ime zaposlenih u ministarstva poljoprivrede i svoje lično ime, čestitku RTRS-u i generalnom direktoru Drašku Milinoviću je uputio ministar Stevo Mirjanić.

"U godini u kojoj i Republika Srpska obilježava 25 godina postojanja, zajedno sa Republikom Srpskom rasla je i stasavala i Radio televizija Republike Srpske, koja je bila i ostala stub informativnog sistema Republike Srpske", navodi se u čestitki Mirjanića.

Čestitku su uputili i čelnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, u kojoj navode da je RTRS, jedan od simbola Republike Srpske.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović uputio je čestitku generalnom direktoru Drašku Milinoviću i svim zaposlenim u Radio televiziji Republike Srpske povodom 25 godina postojanja i rada sa željom da nastave razvoj javnog servisa na profesionalan i odgovoran način, rukovodeći se principima istinitog i objektivnog novinarstva.

"U proteklom periodu svojim predanim i profesionalnim radom dali ste važan doprinos blagovremenom i objektivnom informisanju javnosti o događajima u Republici Srpskoj i postali prepoznatljiva medijska kuća za brzu, tačnu i objektivnu informaciju", navodi se u čestitki Јugovića, koji se generalnom direktoru RTRS-a zahvalio i što je svojim dolaskom uveličao svečanost obilježavanja 25 godina od početka rada radija i televizije Republike Srpske, studija Pale.