latinica  ћирилица
18/04/2017 |  15:50 ⇒ 21:55 | Autor: RTRS

Ostoja Vuković najbolji banjalučki vatrogasac za prošlu godinu (VIDEO)

Ostoja Vuković najbolji je banjalučki vatrogasac za prošlu godinu. Gradonačelnik Igor Radojičić uručio mu je priznanje, tokom posjete Vatrogasnoj jedinici u Lazarevu.
Ostoja Vuković - Foto: RTRS
Ostoja VukovićFoto: RTRS

Od 1983. godine kada je počeo da radi, Ostoja Vuković bio je angažovan na svim najtežim intervencijama na području Banjaluke. Nagrada koju je danas dobio, kaže, dokaz je dobrog i predanog rada.

"Ni jedna intervencija nije ista pogotovo ako se radi o ljudskim životima. Nisam napomenuo intervenciju koja me dotakla najviše ikada sam spasavao fdijete sa zaglavljenim rukama u liftu to je najteža moja intervencija tada", istakao je Vuković.

Gradonačelnik je imao priliku da se uvjeri u spremnost i opremljenost vatrogasne jedinice u banjalučkom naselju Lazarevo.

"Ona je kadrovski već dovoljno osposobljena. Biće potrebno i za nekom popunom  u narednom periodu, ali što se gradske uprave tiče mi sa svoje strane činimo sve na onome što bi se moglo nazvati preventivom opremanjem i pripremanjem", istakao je Radojičić.

"Јedan dio je stigao prije mjesec dana. To je vozilo sa terenske intervencije koje se nalazi ispred" rekao je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Vatrogasna brigada Banjaluke ima 92 člana, koji su smješteni na tri lokacije, a godišnje zabilježe nekoliko stotina intervencija.