latinica  ћирилица
18/04/2017 |  19:07 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

RTRS priprema novine: Od sutra većina sadržaja iz studija 1– najmodernijeg u regionu (VIDEO)

Na svoj 25. rođendan Radio-televizija Republike Srpske priprema novine – od sutra će većina programskih sadržaja biti emitovana iz našeg studija 1 – najmodernijeg u regionu.
RTRS - Studio - Foto: RTRS
RTRS - StudioFoto: RTRS

Opremljen savremenom led rasvjetom i režijom koja posjeduje opremu za snimanje najzahtjevnijih audio projekata, ovaj studio našu kuću svrstao je rame uz rame sa drugim javnim emiterima u okruženju. 

Nova oprema donijela je novi kvalitet, kamere su u HD rezoluciji, a kompletan studio posjeduje opremu za emitovanje tri nezavisna kanala. Od sutra, program će se emitovati u 16:9 formatu.

"To znači da će gledaoci imati vjerni prikaz onoga što emitujemo, jer većina domaćinstava ima nove televizore", naglasio je šef TV produkcijskih resursa Predrag Bratić.

Iz ovog studija, između ostalog, emitovaće se i Srpska danas. Stari termin – novi koncept. 

"Novi koncept podrazumijeva 45 minuta emisije, više društveno-aktuelnih događaja, sporta inije stroga informativa", rekla je novinarka Ljiljana Preradović.

Ovo je najmoderniji studio u regionu. Prostire se na preko 400 kvadratnih metara i ima potencijal za snimanje najsloženijih produkcijskih formi – od muzičko-zabavnih emisija, kvizova do licenciranih i političkih programa. 

Studio je zvanično počeo da radi u decembru prošle godine, a prvi projekat u njemu snimljen bio je Božićni program. Za opremanje studija Vlada Srpske je izdvojila pet miliona maraka.