latinica  ћирилица
19/04/2017 |  08:37 ⇒ 14:22 | Autor: RTRS

Sokolac i Foča pod snijegom, većina potrošača bez struje (FOTO)

Većina potrošača na području Sokoca ostalo je bez električne energije zbog snijega koji je padao tokom noći.
Foča - snijeg - Foto: SRNA
Foča - snijegFoto: SRNA

U toku otklanjanje kvarova. Na Sokocu je palo 30 centimetara snijega.

Na planinskim prevojima u blizini Foče u toku protekle noći palo je između 20 i 30 centimetara snijega, pa je saobraćaj otežan, ali nema zastoja.

U preduzeću "Srbinjeputevi" kažu da su angažovali mašine na magistralama Foča-Dobro Polje-Sarajevo, preko prevoja Rogoj, Foča-Gacko, preko prevoja Prijeđel, Foča-Šćepan Polje i na regionalnom pravcu Foča-Čelebići-Pljevlja, preko prevoja Bakić.

Foča - snijeg

Najviše snijega palo je ne prevoju Rogoj, skoro 30 centimetara, a u "Srbinjeoputevima" ističu da je dosta vozača na put krenulo bez zimske opreme, što dodatno otežava saobraćaj.

U ovom preduzeću navode da problem predstavlja i izlistalo drveće koje se pod teretom snijega nadvilo na put, pa radnici motornim testerama uklanjaju takva stabla i grane.

Foča - snijeg

Vozači kažu da je jutros veoma otežan saobraćaj na dionici Foča-Dobro Polje, gdje ima dosta odrona i snijega na kolovozu, a trenutno je zastoj na dionici Trnovo-Sarajevo na dijelu puta u Federaciji BiH.

Tehnički upravnik sokolačke Radne jedinice "Elektrodistribucije" Pale Bojan Knežević rekao je Srni da električnu energiju trenutno ima samo uži dio gradskog naselja Sokolac.

Ekipe preduzeća "Hercegovinaputevi" Trebinje čiste snijeg i posipaju kolovoz na magistralnom putu Gacko-Tjentište, ali problema u odvijanju saobraćaja nema, potvrdio je Srni šef Službe za održavanje Milorad Golub.

Golub je rekao da je visina snijega u Gacku pet centimetara, te dodao da su zbog kiše koja je od sinoć padala na području Trebinja evidentirani sitni odroni.

I na području opštine Nevesinje ima snijega, ali se saobraćaj odvija nesmetano.

Iz preduzeća "Hercegovinaputevi" vozačima savjetuju oprez i posjedovanje zimske opreme.

Izvor: SRNA