latinica  ћирилица
19/04/2017 |  09:50 ⇒ 20:44 | Autor: RTRS

LŠ: Јuve u paklu Nou Kampa, Borusija u Kneževini

Preostalo je da saznamo preostala dva učesnika polufinala Lige šampiona-derbi se igra na Nou Kampu gdje će Јuventus čuvati 3:0 protiv Barselone.
Liga šampiona - Foto: RTRS
Liga šampionaFoto: RTRS

S druge strane, Monako će pred domaćim navijačima pokušati da nastavi sa bajkovitom sezonom, poslije trijumfa u Dortmundu nad Borusijom prošle nedjelje (3:2).

Ekipa iz Torina ima tri gola prednosti iz prvog duela, međutim, Katalonci su u prošloj rundu protiv PSŽ-a nadoknadili četiri, pa se nadaju da nešto slično mogu da ponovo i protiv "Stare dame" iz Torina.

"Moramo da vjerujemo da možemo opet to da uradimo. Prije nekoliko dana otac mi je rekao nešto što mi je ostalo urezano u glavi, nije bitno protiv koga igramo, činjenica je da smo mi uvijek Barselona. To znači da mi možemo sve. Uradili smo jednom, možemo opet", rekao je Nejmar.

Ipak, odbrana Јuventusa ove sezone primila je samo dva gola, što znači da je pred Barsom skoro pa nemoguća misija. Glavni bedem odbrane, Đorđo Kjelini smatra da njegova ekipa ne smije da se povuče, jer će "ajkule" Mesi, Nejmar i Suares to osjetiti.

"Oni su ajkule, koje ako namirišu krv dovršiće vas. Ako sačuvamo njihove ključne igrače u opasnim zonama, pritisnemo, budemo organizovani, život će im biti veoma težak. Ako budemo samo stajali pozadi bez pritiska i čekali ih, izgubićemo", rekao je Kjelini.

U drugoj utakmici u srijedu, Dortmund će pokušati da napravi iznenađenje protiv Monaka, koji je u prvoj utakmici na "Vestfalenu" slavio 3:2.

Poslije eksplozije bombe koja se desila pred sam početak utakmice, kada je "stradala" ruka Marku Bartri, čelnici Lige šampiona odlučili su da se meč odigra dan kasnije, što se nije svidjelo ljudima iz Dortmunda.

Pod utiskom napada, Dortmund nije uspio psihički da se oporavi, pa je to Monako iskoristio i pobijedio. Vidjećemo kakav će biti odgovor ekipe Tomasa Tuhela, s obzirom da moraju da trijumfuju sa dva gola ili da postignu makar četiri, a da prime jedan manje.

Nema sumnje da ćemo gledati otvorenu utakmicu, jer igrači Dortmunda nemaju šta da izgube.

Izvor: B92