latinica  ћирилица
19/04/2017 |  10:15 ⇒ 14:33 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva u SAD-u na skupštini MMF-a i Svjetske banke

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović otputovala je u posjetu Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gdje će učestvovati na proljećnoj Skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Tokom njenog boravka u SAD-u, planirano je i održavanje nekoliko važnih sastanaka. Predsjednica Cvijanović sastaće se u Njujorku sa vršiocem dužnosti stalnog predstavnika Ruske federacije u Ujedinjenim nacijama Petrom Iljičevim.

Takođe, u Njujorku, predsjednica Vlade će, u odvojenim susretima, razgovarati sa izvršnim direktorom Svjetskog jevrejskog kongresa Robertom Singerom i izvršnim direktorom Konferencije predsjednika glavnih jevrejskih organizacija u SAD Malkolmom Henlejnom.

Poslije Njujorka, predsjednica Cvijanović posjetu Sjedinjenim državama nastavlja u Vašingtonu, gdje će učestvovati na proljećnoj Skupštini Svjetske banke i MMF-a.

Na proljećnoj Skupštini predsjednica Vlade razgovaraće sa predstavnicima ovih međunarodnih finansijskih institucija, a sastancima će prisustvovati i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija. 

Delegacija Vlade Republike Srpske sa predstavnicima Svjetske banke i MMF-a razgovaraće o aktivnostima u pravcu realizacije kreditnih aranžmana, kao i o budućim planovima sa ovim finansijskim institucijama.