latinica  ћирилица
19/04/2017 |  10:39 | Autor: RTRS

Everton traži 120 miliona evra za Lukakua

Everton ne namjerava da se odrekne Romelua Lukakua (23) za manje od 120 miliona evra (100 miliona funti), prenosi britanska sportska štampa.
Romelo Lakaku - Foto: Getty Images
Romelo LakakuFoto: Getty Images

Everton visokom sumom želi da odvrati potencijalne kupce za napadača koji je ove godine u izuzetno dobroj formi.

Belgijski napadač je trenutno najbolji strijelac Premijer lige sa 24 gola i najveće zanimanje za njega vlada u Čelsiju i Mančester Јunajtedu. Čelsi bi da otkupi Lukakua od Evertona jer namjeravaju da prodaju Dijega Kostu, piše Bi-Bi-Si.

Lukaku je rekao da neće produžavati saradnju s Evertonom, jer želi da igra za klub koji se takmiči u Ligi šampiona. Ima ugovor sa klubom do 2019. godine, ali bi mogao već ovog ljeta da iskoristi dobru formu i promijeni ekipu.

S druge strane, klub sa Gudison parka namjerava da angažuje više igrača ovog ljeta kako bi bio konkurentniji u Premijer ligi i Evropi, ali i da bi ubijedili Belgijanca da ne odlazi.

Everton je voljan da Lukakuu ponudi novi ugovor i platu od 180.000 evra nedjeljno, a prvi na listi za pojačanja je Vilijan Hose iz Real Sosijedada.

I "Đavoli" i "Plavci" bi u slučaju pregovora očekivali da visina tražene sume opadne i da bi uspjeli da ubijede igrača na transfer.

Za napredak Lukakua ključan je u prethodnom periodu bio menadžer Evertona Ronald Kuman.

Lukaku je već igrao za Čelsi od 2011. do 2014. godine. Prije šest godina, došao je na Stamford Bridž iz Anderlehta za 24 miliona evra. Poslije samo jednog starta u PL i pozajmica Vest Bromviču i Evertonu, 2014. je definitivno prešao na Gudison u rekordnom transferu kluba – 36 miliona evra.

Izvor: B92