latinica  ћирилица
19/04/2017 |  15:55 ⇒ 18:45 | Autor: RTRS

Novi koncept i "Srpske danas": Šta građani Srpske očekuju od naše emisije? (VIDEO)

I emisija "Srpska danas" proslavlja rođendan. Nakon 25 godina uspješnog emitovanja, promijenjen je koncept rada i prilagodila se najmodernijim trendovima televizijskih informativnih formata emisija.
Srpska danas - Foto: RTRS
Srpska danasFoto: RTRS

Već 20 godina jedna je od najvažnijih i najgledanijih informativnih emisija u svim domovima širom Srpske. Ono po čemu se uvijek izdvajala, jeste što je naše građane, gledaoce i njihove potrebe stavljala u prvi plan.

Kolege iz naših IT centara pripremile su specijalne priče za nove izdanje Srpske danas - Građane i gradonačelnike pitaju: kako unaprijediti život u svojim sredinama. Naravno aktelne teme i dešavanja iz naših lokalnih zajednica i dalje su u fokusu emisije.

Čestitke za 25-i rođendan naše kuće stižu i iz sjeverozapadnog dijela Republike Srpske.

Srpska danas je rasla zajedno sa RTRS-om i danas je to jedan od brendova naše kuće – stav je Prijedorčna, koji imaju i prijedloge šta bi to voljeli da gledaju u okviru novog koncepta ove emisije. Prijedloge i planove ima i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i to za grad kojim rukovodi.

Vrijeme za popodnevni odmor, ali i emisiju Srpska danas, kažu građani Prijedora. Aktuelna, informativna i sa životnim pričama iz svih krajeva Republike Srpske, ovako Prijedročani vide Srpsku danas.

Banjaluka kao administrativni centar Republike Srpske uvijek je u fokusu "Srpske danas".

Teme o Univerzitetu, infrastrukturi, sportu, kulturi kao i društvene teme iz Banjaluke svakodnevno su zastupljene u našem programu.

Grad takođe ima razlog za slavlju, proslava Dana Grada počela je juče, a centralne manifestacije biće održane 22. aprila.

Čestitke od ekipe Televizije šaljemo gradonačelniku Igoru Radojičiću i svim građanima.

Najavljeni noviteti u emisiji Srpska danas prema svemu sudeći, naišli su na odobravanje i u Istočnom Sarajevu.

Građanima Istočnog Sarajeve jedina primjedba bila je termin emitovanja, pa je ideja da emisija počinje u 17.00 časova, kao i 15 minuta duže trajanje emisije naišla na odobravanje.

Bilo je i određenih prijedloga, ali najviše stanovnika Istočnog Sarajeva potvrdilo je da je i dosadašnji koncept sadržajan i zanimljiv.

Nije lako osluškivati puls oko 65 hiljada stanovnika u urbanim, ali i ruralnim djelovima Grada Istočno Sarajevo, koji obuhvata 6 opština: Pale i Sokolac, Istočno Novo Sarajevo i Istočnu Ilidžu, Trnovo i Istočni Stari Grad.

Svi stanovnici s pažnjom prate svaki minut medijskog prostora koji posvećujemo Istočnom Sarajevu. Srpsku danas rado gledaju. 

I naš Informativno-tehnički centar u Bijeljini proslavlja Dan Televizije. Sve ove godine izvještavali su provjerene, brze i tačne informacije iz cijele Semberije, sa Majevice i Podrinja.

Teme iz agrikulture su uvijek bile najzastupljenije a kako i ne bi kada je riječ o plodnoj Semberiji. 

Čestitke povodom 25 rođendana Televizije stižu i iz Semberije, ali prije svega od naših sugrađana koji vijerno prate "Srpsku danas".

Kao što znate, svi vole svoje lokalne zajednice, tako i stanovnici Semberije koji su poželjeli da u narednom periodu nastavimo ovim tempom i da u našim sadržajima predstavimo i brojne kulturne, zabavne i sportske događaje koji se održavaju u njihovim lokalnim zajednicama.

Zahvaljujući investicijama, podršci Vlade Republike Srpske i donatorima, u posljednje četiri godine u Zvorniku je realizovano više značajnih infrastrukturnih projekata.

Centar grada je doživio potpunu transformaciju, grad više nema problem s vodosnabdijevanjem i putnom infrastrukturom. Јoš uvijek najveći problem predstavlja nedostatak parking-mjesta.

Veliki broj Zvorničana, o aktuelnim infrastrukturnim projektima, u svom gradu, informiše se zahvaljujući informativnoj emisiji "Srpska danas". "Srpska danas" im je, kažu, jedan od omiljenih TV sadržaja.

Zvorničani nemaju dilemu šta bi trebalo da bude prioritet lokalne uprave.

Hercegovci kažu da se u "Srpskoj danas" na pravi način predstavljaju teme iz svih oblasti društva kao i važni događaji u lokalnim zajednicama, od Novog Grada do Trebinja. Ipak u narednim emisijama voljeli bi da vide više životnih priča, o običnim ljudima i njihovim problemima. 

Vjerujemo da možemo očekivati da će naša ekipa iz Trebinja u narednim emisijama predstaviti mnogo interesantnih ljudi, ali priča koje se bave problemima s kojima se svakodnevno susreću Hercegovci.

U ITC-u Trebinje kažu da će izvještavati još više i još bolje za Srpsku Danas.Drago im je što ćemo moći da osim dnevnih izvještaja, direktnim uključenjima u Srpsku danas predstavimo i naše uspješne ljude, umjetnike, promovišemo turističke potencijale, ali da život u Hercegovini bude zastupljeniji u emisiji.

"Srpska danas" je jedna od najgledanijih emisija u ovom dijelu Srpske, što potvrđuju komentari i sugestije građana.

Dobojska regija uvijek je bila zastupljena u Srpskoj danas. A da tamo žive vrijedni i hrabri ljudi svi smo se uvijerili prije tri godine kada su katastrofalne poplave uništile mnoga domaćinstva u Doboju.

24 časa naša kamera je bila sa dobojlijama, a kolege Milica Đurđević i Sreto Mojević već godinama prate puls grada.

Skoro svakodnevno Srpska danas donosi priče iz Doboja. Dobojlije već naviknute na to, što potvrđuje i naša anketa.

O mnogim problemima građana Doboja, u "Srpskoj danas" godinama izvještavamo. Naša vrata su otvorena svima, kojima je to potrebno, pa pozivamo Dobojlije , ali i stanovnike susjednih opština, da nam pišu- zajedno ćemo tražiti odgovore na brojna pitanja.

Sa područja Brčkog naše kolege kažu da su uglavnom izvještavali o pozitivnim pričama i uspiješnim i preduzetnim ljudima.

I sami stanovnici distirkta Brčko, insistiraju na tome da život može biti bolji, samo ako smo okruženi pozitivnim uzorima.

Za građane distrikta Brčko, informatinve emisije Radio-televizije Republike Srpske, prilika su da budu informisani o aktuelnim događajima, kako lokalno, tako i regionalno. 

Osim što, Brčaci redovno prate informativne emisije imaju i konretne prijedloge: od želje za više pozitivnih i uspješnih privrednih primjera do isticanja prirodnih ljepota Srpske.