latinica  ћирилица
19/04/2017 |  15:57 ⇒ 16:13 | Autor: RTRS

PDP: Nedopustiv pokušaj umanjenja značaja funkcije predsjednika Srpske

Za PDP je neprihvatljiv svaki pokušaj da se umanji uticaj i značaj funkcije predsjednika Republike Srpske, izjavio je danas potpredsjednik PDP Slaviša Marković.
Slaviša Marković - Foto: SRNA
Slaviša MarkovićFoto: SRNA

On je kao takav pokušaj ocijenio poziv Ministarstva odbrane BiH da se Predsjedništvo BiH izjasni o programu proslave Dana Vojske Republike Srpske i obraćanju predsjednika Republike.

Marković je na konferenciji za novinare u Gradskom odboru PDP Bijeljina poručio da su ovaj i svaki drugi pokušaj umanjivanja značaja funkcije predsjednika Republike Srpske nedopustivi i da se institucija predsjednika Republike mora poštivati.

Govoreći o aktuelnim političkim dešavanjima, on je rekao i da ne očekuje promjene Savjeta ministara u ovom mandatu.

Marković je najavio da će PDP insistirati na tome da institucije ispitaju ulogu i značaj Arie Livnea i budžet koji je koristio na ime Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, kao i na procesuiranju eventualnih nepravilnosti na koje PDP ukazuje.

Narodni poslanik PDP iz Bijeljine Milenko Vićanović rekao je na konferenciji za novinare da ova stranka neće podržati povećanje akciza na gorivo jer je to dodatni namet na kućni budžet građana.

Član Gradskog odbora PDP-a Ratomir Draganić, jedan od trojice načelnika iz reda PDP u Gradskoj upravi Bijeljine, govorio je o uspješnom radu Komunalne policije na čijem je čelu i potrebi i naporima da se obuhvat odvoza komunalnog otpada poveća sa sadašnjih 80 odsto u gradskoj i svega 30 odsto u seoskim sredinama.

Član Gradskog odbora PDP-a Bijeljina Vesna Stevanović je na konferenciji za novinare pozvala sve funkcionere u Srpskoj da djeluju na takav način koji će smanjiti i zaustaviti odlazak mladih iz zemlje.

Izvor: SRNA