latinica  ћирилица
19/04/2017 |  16:06 ⇒ 21:03 | Autor: RTRS

Stevanović pozvao na rješavanje problema u "Alumini" (VIDEO)

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović pozvao je danas sve odgovorne da uzmu učešće u rješavanju problema nastalih u kompaniji "Alumina", ističući da je ovo najveći resurs u okruženju.
Zoran Stevanović - Foto: SRNA
Zoran StevanovićFoto: SRNA

Stevanović je na konferenciji za novinare rekao da je pokušavao da organizuje sastanke predstavnika firme "Pavgord" iz Foče sa najodgovornijim ljudima, ali da nije uspio.

"Tražio sam da se organizuju sastanci i sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerom Željkom Cvijanović i sa svima onima za koje sam smatrao da mogu da daju svoj doprinos u rješavanju problema, ali nije išlo", rekao je Stevanović.

On je podsjetio da je obećao poslaniku u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovanu Viškoviću da će do danas razgovarati sa predstavnikom "Pavgorda" Gordanom Pavlovićem da se krene u neke pregovore u vezi sa ovim problemima.

"Skoro čitavu noć razgovarao sam sa Pavlovićem i mislio sam da smo se dogovorili, ali jutros mi je rekao da od toga nema ništa i da ga već sedam dana od blokade računa 'Alumine' niko nije pozvao na razgovor", rekao je Stevanović.

On kaže da ga je Pavlović obavijestio da je zvao i stečajnog upravnika "Birča" Lazu Đurđevića, koji mi se u dva navrata nije javljao, ali kada se napokon javio rekao je da je bolestan.

Stevanović je istakao da se Upravni odbor "Alumine" proglasio nenadležnim za neka pitanja, tvrdeći da je blokada računa nezakonita, a smijenio je juče pravni tim zbog nekih propusta.

Govoreći o tome da je predstavnik kompanije "Boksit" Rajko Dukić najavio proteste u Zvorniku, Stevanović je rekao da ne vidi razloge da organizuje proteste u ovom gradu kada to može da radi u Milićima.

"Ništa nemam protiv protesta radnika 'Alumine'. Mogu gdje hoće i kada hoće da protestuju ako misle da će time riješiti probleme", rekao je Stevanović.

On je pozvao sve one koji budu učestvovali u protestima da čuvaju imovinu, da se paze teških riječi, i istakao da svi moraju biti svjesni da ne mogu sva preduzeća koja izgube spor izvesti radnike pred zgradu suda ili neko drugo mjesto.

Prema njegovim riječima, postoje ogromni pritisci i na pravosudne i istražne organe, te na njega lično.

"Nisam spreman da to više nosim i ako sam ja jedini čovjek na ovim prostorima koji treba da se bavi problemom 'Alumine', onda više nema tog čovjeka", rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Zvornika je rekao da je Sindikat "Alumine", koji je u svojim zaključcima tražio razgovore sa njim, odustao od te namjere bez obrazloženja.

Stevanović je napomenuo i da mu je lice čiji su inicijali V.V. iz Srbije ranije upućivalo prijetnje, dok je sinoć njihovom zajedničkom prijatelju reklo da će sve učiniti da ga uništi "do fizičke likvidacije".

"Ne bojim se nikoga i ničijih prijetnji. Ništa nikome ne dugujem i spreman sam da odgovaram za sve svoje postupke, a koga hoću da prozovem to učinim javno i sa argumentima", rekao je Stevanović.