latinica  ћирилица
19/04/2017 |  17:45 | Autor: RTRS

Predmet "Milan Ninković i drugi" - Sutra unakrsno ispitivanje Obrena Petrovića

Nastavkom unakrsnog ispitivanja gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića sutra bi u Sudu BiH trebalo da bude nastavljen glavni pretres u predmetu "Milan Ninković i drugi".
Obren Petrović - Foto: RTRS
Obren PetrovićFoto: RTRS

Milan Ninković, Borislav Paravac, Andrija Bjelošević i Milan Savić optuženi su da su od početka maja 1992. do kraja 1993. učestvovali u udruženom zločinačkom poduhvatu koji je bio usmjeren protiv civilnog bošnjačkog i hrvatskog stanovništva.

Petrović je na ročištu 10. aprila svjedočio u prisustvu pravnog savjetnika Dražena Zubaka i tom prilikom rekao da se ne sjeća da je prva žrtva rata u Doboju bio policajac Zdravko Mišić niti pod kojim okolnostima je stradao, kao ni da se ne sjeća kako je na barikadi na magistralnom putu u Јohovcu stradao Duško Milanović zvani Tutko.

Aktuelni gradonačelnik, koji je 1992. godine, obavljao dužnost načelnika Službi bezbjednosti Doboj, tokom unakrsnog ispitivanja rekao je da se ne sjeća upada pripadnika "Zbora narodne garde", odnosno, vojne formacije iz Hrvatske u selo Osječani kada je ispitivano i pretučeno nekoliko pripadnika tadašnje Јugoslovenske narodne armije.

Ročište u predmetu "Milan Ninković i drugi" zakazano je za sutra u 9.30 časova.

Izvor: Srna