latinica  ћирилица
19/04/2017 |  18:12 | Autor: RTRS

Prijedor- Odbornici sutra o prodaji RŽR "Ljubija"

Odbornici Skupštine grada Prijedora završili su prvi dio šestog skupštinskog zasjedanja i nastavak najavili za sutra kada će biti razmatrana i tačka kojom je danas dopunjen dnevni red, a odnosi se na Informaciju o odluci Vlade Republike Srpske o prodaji dijela državnog kapitala Rudnika željezne rude "Ljubija".
Prijedor - Skupština grada - Foto: RTRS
Prijedor - Skupština gradaFoto: RTRS

Predsjednik Skupštine grada Sead Јakupović istakao je da je skupština danas donijela više značajnih oduka, te razmatrala više informacija o radu ustanova i organizacija, a da će na sutrašnjem nastavku biti riječi o najavljenoj prodaji RŽR "Ljubija" o čemu će odbornike, a i sve građane Prijedora informisati gradonačelnik Milenko Đaković.

Odbornici su danas donijeli odluku o davanju garancije AD "Toplana" Prijedor za dugoročno kreditno zaduženje na iznos glavnice od četiri miliona KM, sa rokom otplate od sedam godina.

- Razumijevajući finansijsku poziciju toplane, Skupština grada Prijedora danas je toplani dala garanciju na dugoročno kreditno zaduženje u iznosu od četiri miliona KM. Prijedor će tako i u narednoj grejnoj sezoni, imati tople radijatore - rekao je gradonačelnik Milenko Đaković.

V.d. direktora Gradske toplane Zoran Knežević rekao je da će kreditna sredstva dobro doći za izmirenje prethodnih obaveza prema dobavljačima energenata, prije svega mazuta i drvne biomase.

- To je kreditno zaduženje u iznosu od četiri miliona KM sa periodom otplate od sedam godina koje će toplana izmirivati iz sopstvenih sredstava, uz garanciju Grada - naveo je Knežević.

Odbornici su prihvatili odluku o otpisivanju nenaplativih potraživanja Grada u iznosu od 1,14 miliona KM, a stali su i iza odluke kojom će se, kroz izmjenu projekata hitnog oporavka od poplava, nastaviti sa sanacijom dijela Rudničke ulice i poteza od doma u Saničanima do Rakelića, u ukupnoj vrijednosti od 430.000 KM.

Skupština je glasala i za Regulacioni plan poslovne zone "Baltine Bare"-sekcija jedan i dva.

Odbornici su razmatrali i izvještaje o radu komunalnih preduzeća, Turističke organizacije grada, Zavoda za izgradnju grada, Zavoda za zapošljavanje područna jedinica Prijedor, o radu pravobranilaštva sjedište zamjenika Prijedor, te o realizaciji Odluke o dopunskim pravim boraca, ratnih vijnih invalida i porodica poginulih boraca.

Izvor: SRNA