latinica  ћирилица
20/04/2017 |  13:00 | Autor: RTRS

"Srpski predstavnici u Sarajevu da stanu ukraj omalovažavanju Srpske"

Predsjedništvo Organizacije starješina Vojske Republike Srpske /VRS/ zatražilo je od srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i svih srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH da stanu ukraj omalovažavanju Republike Srpske i unitarizaciji kojom bošnjačka strana teži ostvarenju ratnih ciljeva.
Skupština starješina VRS (arhiva) - Foto: RTRS
Skupština starješina VRS (arhiva)Foto: RTRS

Predsjedništvo Organizacije starješina VRS na današnjoj sjednici osudilo je zahtjeve sarajevskih krugova kojima se nastavlja omalovažavanje Srpske, pa denacifikacijom i čupanjem patriotskih korijena srpskog naroda nastoje omalovažiti obilježavanje Dana VRS - 12. maja, zahtjevom za zabranu obraćanja predsjednika Republike Milorada Dodika učesnicima pred strojem Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

Starješine VRS pružaju punu podršku institucijama Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Republike Miloradom Dodikom da Dan Vojske bude obilježen na način koji odgovara Srpskoj i srpskim patriotama.

"Kao i u otadžbinskom ratu, starješine VRS stavljaju se u službu naroda i Republike da zajedno sa borcima, srpskim patriotama i institucijama Republike Srpske dostojno obilježe Dan Vojske, kako taj dan istinski zaslužuje", navodi se u saopštenju Organizacije starješina VRS.

Izvor: SRNA