latinica  ћирилица
20/04/2017 |  14:18 | Autor: RTRS

Mirjanić: Ministarstvo i Vlada će nastaviti da podržavaju rad zavoda

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić poručio je da će Vlada Republike Srpske i Ministarstvo nastaviti da podržavaju rad Republičkog hidrometeorološkog zavoda i insistirati na uspostavljanju još čvršćih, organizacionih, materijalnih i kadrovskih uslova za rad ovog zavoda.
Mirjanić - manifestacija - Foto: SRNA
Mirjanić - manifestacijaFoto: SRNA

Mirjanić je istakao da je Zavod postao vrlo značajna komponenta ukupnog razvoja Republike Srpske, a posebno u oblasti meteorologije, hidrologije i seizmologije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na manifestaciji obilježavanja 25 godina rada Republičkog hidrometeorološkog zavoda resorni, ministar je ukazao na potrebu saradnje Zavoda sa drugim institucijama, kao što su Protivgradna preventiva Republike Srpske, preduzeće "Vode Srpske" i Fond za zaštitu životne sredine, ali i sa institucijama iz ove oblasti u BiH, bližem okruženju i svijetu.

Obilježavanju su prisustvovali i direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Јugoslav Nikolić, direktor šestog regiona Svjetske meteorološke organizacije Ivan Čačić, direktor Federalnog hidrometeorološkog zavoda Almir Bijedić, predstavnici hidrometeoroloških zavoda Slovenije, Crne Gore, Makedonije i drugi.

Izvor: SRNA