latinica  ћирилица
21/04/2017 |  11:14 ⇒ 11:14 | Autor: RTRS

Radojičić otvorio obnovljene prostorije MZ Obilićevo jedan i dva

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić otvorio je danas obnovljene prostorije mjesnih zajednica Obilićevo jedan i dva u čiju sanaciju je Grad uložio 50.000 KM.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Radojičić je rekao da je ovo tek jedan od projekata koji se realizuju na području Obilićeva.

"Ove godine planirano je da konačno spojimo istočni tranzit i taj projekat je ušao u godišnji program preduzeća `Putevi Republike Srpske`", rekao je Radojičić novinarima.

Osim toga, kaže Radojičić, u toku su pregovori sa nekoliko kompanija o izgradnji dva dječija igrališta u ovoj mjesnoj zajednici.

"U neposrednoj blizini objekta mjesne zajednice, nalazi se jedan poslovni prostor koji je u vlasništvu Grada Banjaluka i koji želimo da preuredimo u dječiji vrtić", rekao je Radojičić.

On je napomenuo da je pokrenuta izmjena nekoliko regulacionih planova kako bi bili riješeni problemi smještaja više mjesnih zajednica.

"Riječ je o mjesnim zajednicama Lauš, Petrićevac, Paprikovac, Šargovac i Lazarevo gdje će, izmjenom regulacionih planova, biti stvoreni uslovi da se u partnerstvu sa određenim kompanijama ide u stambeno-poslovnu gradnju", rekao je Radojičić i dodao da bi se time dobile adekvatne prostorije za savjete mjesne zajednice, ali i ostale društvene sadržaje.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Obilićevo jedan Oliver Gačić rekao je da su zadovoljni novim prostorijama, te da je u ovoj mjesnoj zajednici urađeno mnogo posla u proteklih nekoliko mjeseci i pokrenuto nekoliko važnih projekata za građane.

Izvor: SRNA