latinica  ћирилица
21/04/2017 |  13:38 | Autor: RTRS

Radojičić: USAID zainteresovan za razvoj poslovne zone Ramići

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da su predstavnci Ambasade SAD i USAID-a izrazili namjeru da pomognu u razvoju projekta izgradnje poslovne zone Ramići, koji će omogućiti kvalitetno zapošljavanje.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Radojičić je, prilikom predstavljanja ovog projekta predstavnicima Usaida, naveo da je izdvojeno 900.000 KM za nastavak izgradnje na komunalnoj infrastrukturi, te da je još 190.000 KM planirano u budžetu za proširenje Zone.

"Želim zahvaliti za partnerstvo u ovom poslu i njihovoj podršci, koja mnogo znači za razvoj Banjaluke", rekao je Radojičić novinarima u Poslovnoj zoni Ramići, nakon sastanka sa predstavnicima Usaida i Ambasade SAD u BiH.

On je istakao da je među prioritetima grada razvoj industrijskih zona, s ciljem kvalitetnog zapošljavanja.

"Grad je već administartivni centar, ima razvijene usluge, te nam je interes da Banjaluka dobije što više proizvodnih subjekata i da se ljudi zapošljavaju u realnom sektoru", rekao je Radojičić.

On kaže da se s tim ciljem razvija i ova industrijska zona, te da je u njoj već deset subjekata, koji su u različitim fazama izgradnje, ističući da je plan da se preostali prostor i objekti kompletiraju ove godine.

"Osim toga, već ulazimo u pripremu prvouknjižavanja zemljišta, a zatim i pripremu komunalne infrastrukture druge poslovne zone koja će biti kod bivšeg preduzeća `Јelšingrad`", naveo je Radojičić.

Ambasador SAD u BiH Morin Kormak izrazila je zadovoljstvo što je danas u Banjaluci i što ima priliku da sa predstavnicima grada razgovara o ekonomskom razvoju.

"Podržavamo ekonomski razvoj u brojnim lokalnim zajednicama u BiH, ali naša podrška ima rezultate samo tamo gdje imamo jaka i čvrsta partnerstva. Veoma mi je drago što Banjaluka ima planove da otvara nove kompanije i nova radna mjesta", rekla je Kormakova.

Direktor Usaida Piter Dafi rekao je da ova agencija ima već dugu istoriju saradnje sa Banjalukom, zbog čega su često gosti u ovom gradu.

"Prioritet za sve nas je da pronađemo načine da otvorimo nova radna mjesta, te smo danas u ovoj industrijskoj zoni za koju smatramo da ima dobar potencijal da se razvija i širi", rekao je Dafi.

Prema njegovim riječima, cilj podrške razvoju ove industrijske zone je da u njoj posluje što više preduzeća.

"Osim toga, razgovarali smo i o unapređenju vještina onih koji tu rade, te da se radi i na stručnom usavršavanju i poslovnom razvoju i otvaranju novih kompanija", rekao je Dafi.

Izvor: SRNA