latinica  ћирилица
22/04/2017 |  09:42 ⇒ 09:44 | Autor: RTRS

EL: Pobjede Efesa i Darušafake

Sinoć su odigrane dvije utakmice plej ofa Evrolige.

Gostujuće pobjede ostvarile su ekipe Efesa i Darušafake.

Turski tim je uspio da iznenadi najbolji tim lige,Real Madrid.

Košarkaši Darušafake izjednačili su na 1:1 protiv Real Madrida u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa, pošto su u Španiji trijumfovali sa 84:80.

Darušafaka je ovim trijumfom protiv prvoplasiranog tima Evrolige u regularnom dijelu sezone stekla prednost domaćeg terena.Ekipa Dejvida Blata je na poluvremenu utakmice u Madridu imala šest poena prednosti, koje je Real nadoknadio odličnom igrom u trećoj četvrtini.

Kada je izgledalo da će domaćin do preokreta i pobjede,D arušafaka je podigla nivo igre i zadnji period dobila 18:12 što je bilo dovoljno za trijumf.Turski tim je do pobede predvodio Bredli Vonamejker sa 21 poenom i četiri asistencije, a Ante Žižić dodao je 17, uz osam skokova.U

ekipi Real Madrida najefikasniji bio je Serhio Ljulj sa 22 poena, dok je Gustavo Ajon postigao 15, uz osam skokova i pet asistencija. Naredni meč igraće se za pet dana u Istanbulu.

Efes je napravio brejk pobijedivši Olimpijakos u Atini 73:71 za izjednačenje u seriji 1-1.

Izabranici Velimira Perasovića odigrali su sjajno drugo poluvrijeme, dobivši ga sa 36:27, a pobjednički koš postigao je centar Aleks Kirk osam sekundi prije kraja utakmice.

Erik Grin pokušao je da donese pobjedu klubu iz Pireja, ali je na sekundu do kraja promašio šut za tri poena.Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Brajant Danston sa 16 poena, a pratio ga je Tajler Hanikat sa 15.
Domaćim košarkašim nisu bile dovoljne ni odlične partije Printezisa i Spanulisa, koji su ubacili po 20 poena.

Sljedeća utakmica, na programu je 26. aprila u Istanbulu.