latinica  ћирилица
22/04/2017 |  14:18 ⇒ 19:30 | Autor: RTRS

Ambasador Izraela za BiH sutra na ceremoniji u Donjoj Gradini

Ambasador Izraela za BiH, sa sjedištem u Tirani, Boaz Rodkin potvrdio je za RTRS da će prisustvovati sutrašnjoj ceremoniji u Donjoj Gradini.
Donja Gradina - Foto: RTRS
Donja GradinaFoto: RTRS

"Kao ambasador Izraela, domovine jevrejskog naroda, moja je dužnost da odam počast onima koji su stradali tokom Holokausta, da odam počast preživjelima, da obezbijedimo da se sjećamo naše istorije i učimo iz nje, i da damo zakletvu, zajedno sa međunarodnom zajednicom, da se takav horor nikada ne ponovi. Zbog toga sigurno namjeravam da učestvujem u sutrašnjoj ceremoniji u Donjoj Gradini", rekao je Rodkin odgovarajući na naša pitanja povodom spekulacija pojedinih medija o njegovom prisustvu.

Komentarišući posjetu Republici Srpskoj i najavljeni sastanak sa predsjednikom Miloradom Dodikom, Rodkin je potvrdio da njegov protokol nije promijenjen i da će posjeta Banjaluci teći prema planu.

Iz Kabineta predsjednika Republike Srpske najavljeno je da će predsjednik Dodik sa ambasadorom Rodkinom razgovarti danas u 17 časova u Palati Republike. Nakon sastanka planirane su izjave za novinare.