latinica  ћирилица
22/04/2017 |  18:41 ⇒ 18:46 | Autor: RTRS

SNSD: Sramna politička hajka protiv Livnea

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ smatra sramnom političku hajku koju protiv dokazanog prijatelja Republike Srpske i srpskog naroda Arija Livnea skandalozno sprovodi takozvani Savez za promjene i Ministarstvo inostranih poslova BiH.
SNSD -
SNSD

SNSD pruža i ovom prilikom punu podršku institucijama Republike Srpske, uključujući tu i predstavništva Republike Srpske u svim inostranim zemljama, koja u veoma teškim okolnostima pokušavaju u svijetu prenijeti istinu o Republici Srpskoj i o položaju srpskog naroda u BiH, saopšteno je iz ove stranke.

SNSD podsjeća da su svi računi predstavništava Republike Srpske uvijek bili potpuno transparentni i dostupni javnosti Republike Srpske, za razliku od troškova Ministarstva inostranih poslova BiH, koje takođe finansiraju i građani Srpske, ali od kojih se izvještaji o tim troškovima, koje oni finansiraju, pomno kriju.

SNSD pita SDS, koji izražava navodnu zabrinutost za djelovanje i troškove predstavništava Republike Srpske, kakvu korist Republika Srpska i njeni građani imaju od Ministarstva inostranih poslova BiH kojim rukovode članovi njihove koalicije.

"Zato pitamo SDS i druge opozicione stranke iz Republike Srpske i njihovog BiH ministra Crnatka, kakvu korist je Republika Srpska imala od Ministarstva inostranih poslova BiH", navodi se u saopštenju SNSD-a.

Ova stranka pita da li je možda korisno za Republiku Srpsku to što BiH ministar Crnadak na svakom mjestu u svijetu govori samo negativno o Republici Srpskoj.

"Ili je možda korisno za Republiku Srpsku to što BiH ministar Crnadak ulaže maksimalne napore pokušavajući objasniti da u BiH ne postoji opasnost od terorizma, dok islamski fundamentalisti napadaju i ubijaju policajce Republike Srpske", dodaje se u saopštenju.

SNSD postavlja i pitanje da li je možda korisno za Republiku Srpsku to što, ohrabreni stavovima i diplomatijom BiH ministra Crnatka, u BiH svakodnevno doseljava sve više Arapa.

"Ili je možda korisno za Republiku Srpsku to što se BiH ministar Crnadak predsjedniku Republike Srpske, a koji je Ustavom ovlašćen da predstavlja Republiku, kao i da predlaže ambasadore BiH iz reda srpskog naroda, prvi put obratio tek poslije dvije i po godine mandata, i to kako bi promovisao jedan od svojih uspješnih pokušaja u urušavanju Republike Srpske i njenih institucija", dodaje se u saopštenju SNSD-a.

Izvor: Srna