latinica  ћирилица
23/04/2017 |  09:47 | Autor: RTRS

Koalicija "Domovina" u NSRS bi se mogla raspasti

Koalicija "Domovina" u Narodnoj skupštini Republike Srpske uskoro bi se mogla raspasti, a razlog je nedavni sukob poslanika ove koalicije Nedima Čivića sa pojedinim predstavnicima regionalnog odbora SDA u Podrinju, piše "Dnevni avaz".
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Dodatnu pometnju u redove "Domovine" donijeće i glasanje o prodaji 65 odsto dionica u Rudnicima željezne rude "Ljubija".

Čivić je za "Avaz" izjavio da će se vidjeti da li je "Domovina" jedinstvena i hoće li preživjeti kao koalicija tek naredne sedmice, kada počinje redovno zasjedanje Narodne skupštine Republike Srpske na kojem će jedna od tačaka dnevnog reda biti odluka Vlade Srpske o prodaji paketa dionica "Ljubije" kompaniji "Izrael Invenstment grup".

"Politiku u Republici Srpskoj napokon moraju predvoditi ljudi koji su izabrani od naroda i koji imaju izborni legitimitet, koji žive sa narodom koji ih je birao bez nametanja i osporavanja. Od toga će zavisiti mnoge stvari. Јa sam poslanik SDA i član sam `Domovine`. Uradiću sve da taj klub nastavi zajedno, ali to ne zavisi samo od nas", tvrdi Čivić.

I njegov stranački kolega Mihnet Okić navodi da će se uskoro saznati stav "Domovine" o pitanju prodaje "Ljubije" i dodaje da bi to moglo da definiše mnoge stvari i mnoge odnose unutar ove koalicije.

Koaliciju "Domovina" čine Senad Bratić /SDA/, koji je i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda, Nedim Čivić /SDA/, Mihnet Okić /SDA/, Admir Čavka /SBB/ i Ivana Lovrić /HSP/.

Izvor: Srna