latinica  ћирилица
24/04/2017 |  10:01 ⇒ 11:01 | Autor: RTRS

Poslanici sutra o prodaji akcija "Ljubije"

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi da na sjednici, zakazanoj za sutra, razmatra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude "Ljubija", metodom neposrednog odabira kupca.
RŽR "Ljubija" - Foto: RTRS
RŽR "Ljubija"Foto: RTRS

Za kupovinu 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala "Ljubije" kompanija "Izrael investment grupa" ponudila je 92 miliona KM.

U ponudi "Izrael investment grupe" navodi se da će 65.000.000 KM biti investirano u razvoj "Ljubije" u periodu od tri godine, uključujući osnivanje odjeljenja za istraživanje i razvoj, radi uvođenja novih tehnologija.

Ova kompanija planira da zadrži postojeći broja radnika na neodređeno radno vrijeme i dodatno, u naredne tri godine, na neodređeno radno vrijeme zaposli 320 radnika.

Ponudu od 63 miliona KM za kupovinu akcija "Ljubije" dostavila je i kompanija "Arselor mital".

Ova kompanija planira zadržavanje postojećeg broja zaposlenih, dodatno zapošljavanje do 300 radnika, u zavisnosti od zahtjeva tržišta i rudarskog plana, te zadržavanje i proširenje postojećih profitabilnih djelatnosti.

Na sjednici koja je zakazana za sutra poslanici bi trebalo da po hitnom postupku razmatraju Prijedlog zakona o dopuni Zakona o društvima za osiguranje, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

POslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o zastupanju u osiguranju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju i Prijedlog zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske.

Početak sjednice zakazan je u 10.00 časova.

Izvor: SRNA