latinica  ћирилица
24/04/2017 |  10:16 | Autor: RTRS

Laktaši- Petodnevna rehabilitacija za žene žrtve rata

U Laktašima danas počinje petodnevna rehabilitacija za 50 članica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske, čiji je cilj da se žene osnaže i aktivnije uključe u projekte i u rad na poboljšanju svog života.
Božica Živković Rajilić - Foto: RTRS
Božica Živković RajilićFoto: RTRS

Osim nastojanja da se donese Zakon za žrtve ratne torture, rehabilitacija je najvažnija aktivnost Udruženja od koje korist imaju direktno članice, žene žrtve rata, rekla je predsjednica ovog udruženja Božica Živković Rajilić. 

"Žene će biti raspoređene u dvije radne grupe, a rehabilitacija je psihološkog i radnog karaktera. Osim boravka u hotelu, podrazumijeva i ljekarski pregled, korištenje banje, bazena, ali i obuku žena posebno za regionalne povjerenike za rad u projektima", navela je Rajilićeva.

U rehabilitaciji učestviju žene iz svih krajeva Republike Srpske - Bratunca, Zvornika, Bijeljine, Šamca, Modriče, Broda, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Trnova, Pala, Gradiške, Laktaša i Novog Grada.

Rajilićeva je navela da je u ranijim projektima, 2014. i 2015. godine, kroz radionice i psihološko-radnu rehabilitaciju prošlo 87 žena, da su sredstva za to obezbijeđena iz UN-ovog projekta u organizaciji Međunarodne organizacije za migracije, a u okviru programa jačanja kapaciteta nevladinog organizacija.

Izvor: SRNA