latinica  ћирилица
24/04/2017 |  10:49 ⇒ 10:53 | Autor: RTRS

Kotor Varoš: Obilježavanje Dana opštine

U Kotor Varošu danas su u okviru obilježavanja Dana opštine položeni vijenci na spomen-kosturnicu poginulih boraca NOR-a i spomen–obilježje poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Kotor Varoš - Foto: RTRS
Kotor VarošFoto: RTRS

Vijence su na spomen-obilježja položili, između ostalih, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i zamjenik načelnika opštine Mladen Trivunović.

"Naša trajna obaveza je da gajimo sjećanje na poginule borce i da vodimo stalnu brigu o njihovim porodicama", istakao je Sakan i dodao da je jedan od prioriteta u narednom periodu rekonstrukcija spomen-kosturnice borcima poginulim u NOR-u.

Nakon odavanja pošte poginulim borcima NOR-a, predsjednik opštinske organizacije SUBNOR-a Јovo Trnjak rekao je da je 24. april, kada je prije 72 godine oslobođen Kotor Varoš, jedan od najznačajnih datuma u istoriji te opštine.

Trnjak je izrazio nadu da će spomen-kosturnica u narednom periodu biti rekonstruisana i apelovao da institucije pomognu u rješavanju ovog problema.

Vijence na spomen-obilježje borcima poginulim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu položile su delegacije opštine Kotor Varoš i opštinske Boračke organizacije.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kotor Varoš Gosto Trivunović čestitao je borcima sa područja opštine današnji praznik.

"Republika Srpska je jedini garant ostanka srpskog naroda i zbog toga treba njegovati sjećanje na borce poginule u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu", istakao je Trivunović.

Parastos za 305 boraca sa područja ove opštine koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu služio je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić.

Izvor: Srna