latinica  ћирилица
24/04/2017 |  11:47 ⇒ 11:48 | Autor: RTRS

"Bog se vratio – najbolji fudbaler u istoriji!"

Napadač Barselone Lionel Mesi odigrao je još jednu spektakularnu partiju u "El Klasiku" i po ko zna koji put oduševio fudbalsku javnost.
Lionel Mesi (Foto: espnfc.com) -
Lionel Mesi (Foto: espnfc.com)

Mesi je postigao dva gola u pobjedi Barselone na stadionu Santjago Bernabe, od 3:2, a pobjedonosni je došao u posljednjim trenucima utakmice.

Argentinac je odigrao možda i najbolji meč ove sezone, nastavio sa obaranjem rekorda i vratio Katalonce u borbu za titulu – sada obje ekipe imaju po 75 bodova, Real ima meč manje, ali i lošiji međusobni skor.

- Mesi je nezaustavljiv kada večera kod kuće. On je najbolji fudbaler u istoriji, a vjerujte mi, pogledao sam mnogo snimaka. Postigao je 500 golova i veliko je zadovoljstvo za sve navijače Barselone da se identifikuju sa Mesijem, kao jednim od njih. Barsa je bila nevjerovatna mnogo godina, ali veliki dio svoje istorije duguje Mesiju - rekao je trener "Blaugrane" Luis Enrike.

Kapiten Andres Inijesta, jedan od najboljih veznih igrača ikada, ne vjeruje da će se pojaviti fudbaler sličan momku iz Rosarija.

- Prava vrijednost Lea je ta što ne prestaje da vas zadivljuje poslije toliko godina. Za klub je čast što ga ima, on je blagoslov - jasan je Inijesta.

Luis Suares, saigrač iz napada, nije imao svoje veče u Madridu, ali je ostao bez teksta poslije utakmice.

"Tim je sjajan, trud svakog igrača bio je spektakularan. Slika sa najboljim fudbalerom u istoriji. Čestitke, prijatelju", napisao je Urugvajac na Tviteru.

Za razliku od Inijeste, Ivan Rakitić se već navikao na Mesijevu magiju, a protiv "Kraljevskog kluba" pomogao mu je asistencijom i fantastičnom pogotkom sa distance.

"Mesi ne može da iznenadi nikoga. Možete da ga stavite bilo gdje na terenu i on će naštetiti protivniku. Srećni smo zbog pobjede, ali i zbog njega – potreban nam je".

Možda i najoriginalniji opis dao je Samjuel Eto, nekadašnji fudbaler Barselone koji je nekoliko godina dijelio svlačionicu sa Argentincem.

"Bog se vratio i ima ime – Mesi".

Izvor: B92