latinica  ћирилица
24/04/2017 |  11:53 ⇒ 16:41 | Autor: RTRS

Doboj- Usvojena odluka o kreditnom zaduženju grada od 6 miliona KM

Skupština grada Doboja usvojila je danas odluku o kreditnom zaduženju ove lokalne zajednice u iznosu od 6.000.000 KM.
Skupština Doboja - Foto: RTRS
Skupština DobojaFoto: RTRS

Odlukom je predviđeno da se sredstva, nakon što zaduženje odobri Ministarstvo finansija Republike Srpske, utroše za finansiranje prenesenih obaveza iz ranijeg perioda, sufinansiranje projekta glavnog kolektora oborinskih voda područja "Usora" i pumpne stanice "Usora", te aktivnosti na uklanjanju sprudova iz korita rijeke Bosne od mosta na Usori do željezničkog mosta na rijeci Bosni u Rudanki.

Za kreditno zaduženje glasao je 21 odbornik, dva su bila protiv, dok je sedam bilo uzdržano.

Odbornik SDS-a Danijel Јošić rekao je da odluka o kreditnom zaduženju nije sporna, jer navedeni iznos ne prelazi zakonski prag od 18 odsto.

Odbornik SP-a Vedran Gligorić naveo je da ova partija ne podržava kreditno zaduženje i pojasnio da sredstva nisu namijenjena za ulaganja u privredu već za servisiranje dugova, što se moglo isplatiti sredstvima prikazanim kao budžetski suficit.

Odbornik SNSD-a Sanja Vulić rekla je da ova stranka podržava podnošenje zahtjeva za refinansiranje postojećih zaduženja, ali ne i novo kreditno zaduženje.

Odborici su usvojili i odluku o izvršenju budžeta Grada za 2016. godinu, u kojem je navedeno da su ukupna budžetska sredstva 31.488.362 KM, rashodi 34.491.360 KM, te deficit 637.467 KM.

Na današnjoj četvrtoj redovnoj sjednici Skupštine grada razmatra se 37 tačaka na dnevnom redu.

Izvor: SRNA