latinica  ћирилица
24/04/2017 |  16:01 ⇒ 17:27 | Autor: RTRS

Doboj: Burna rasprava o radu gradonačelnika Obrena Petrovića (VIDEO)

Dobojski odbornici, glasovima skupštinske većine, podržali su Izvještaj o radu gradonačelnika i gradske uprave za prošlu godinu. Odbornici opozicije bili su uzdržani ili protiv, najviše su zamjerali što gradonačelnik ni danas nije prisustvovao zasjedanju.
Obren Petrović - Foto: RTRS
Obren PetrovićFoto: RTRS

Loša infrastruktura, nedostatak investicija, nezaposlenost- samo su neke od primjedbi koje su proizašle iz Izvještaja o radu gradonačelnika i gradske uprave. Sve to gradonačenik nije čuo jer se na sjednici pojavio tek toliko da čuje dnevni red.

Usvojeni zaključci su, ipak, usmjereni ka republičkoj vlasti od koje se traži da raskine ugovor o koncesiji za gradnju mini hidrocentrala na rijeci Bosni, jer zbog toga, navode, grad ne može da se zaštiti od poplave.

- Do potpune eksproprijacije ne može doći iz razloga što je za predmetno područje i dalje na snazi ugovor o koncesiji izgradnje mini hidrocentrala na rijeci Bosni - kaže Nebojša Marić, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Predsjednica Kluba odbornika SNSD-a Sanja Vulić kaže da su odbornici ove partije za sazivanje sastanka ili tematske sjednice o ovom pitanju.

- Mi smo za to da se u skupštini pojavi ministar energetike, ako treba i predsjednica Vlade i svi koji mogu da riješe ovo pitanje, a ne da ovako pišemo zaključak i kažemo "Mi smo se oglasili, a oni ništa nisu uradili" - navodi Vulićeva.

Pojedine odbornike više je zanimalo zašto gradonačelnik ne dolazi na skupštine i zašto nije sam podnio Izvještaj o radu.

- Mi smo danas vidjeli da duže traje mali odmor u osnovnoj školi nego njegovo prisustvo skupštini. Interesuje nas koliko je investitora gradonačelnik doveo u Doboj, a još više koliko je otjerao iz Doboja. To su ključni problemi grada i o tome treba diskutovati - smatra Vedran Gligorić, odbornik SP-a.

- Ovo je njegovo drugo prisustvo, što znači da ima 50 odstotni učinak - kaže odbornik PDP-a Slobodan Vasiljević.

Iako hvale rad gradonačelnika u PDP-u mu ipak zamjeraju odnos prema medijima i kažu da rad gradske uprave mora biti otvoreniji. Većinom glasova po hitnom postupku usvojena je odluka kojom grad Doboj odobrava sredstva od 380.000 KM za pokriće duga bolnice za utrošenu vodu, čime bi se deblokirao račun ove zdravstvene ustanove.