latinica  ћирилица
24/04/2017 |  16:02 | Autor: RTRS

Crnadak-Minasi: Fokus berlinskog procesa zadržati na životnim pitanjima

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i ambasador Italije u BiH Nikola Minasi zaključili su da je veoma važno za cijeli region fokus berlinskog procesa zadržiti na ekonomskim, infrastrukturnim i drugim životnim pitanjima.
Igor Crnadak - Foto: SRNA
Igor CrnadakFoto: SRNA

Crnadak je sa Minasijem tokom njegove nastupne posjete razgovarao o samitu o zapadnom Balkanu koji će biti održan 12. jula u Trstu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je poručio italijanskom ambasadoru da BiH želi nastavak odlične saradnje sa Italijom u oblasti kulture, te pozdravio nedavnu posjetu zamjenika ministra kulture Italije Antima Cesara.

On je najavio posjetu paviljonu BiH na Venecijanskom bijenalu, za koji je ove godine zadužen Muzej suvremene umjetnosti Republike Srpske.

Crnadak i Minasi istakli su da bi bilo veoma korisno uspostaviti što jaču ekonomsku i kulturnu saradnju sa italijanskom regijom.

Ministar inostranih poslova BiH je u tom kontekstu najavio podršku Ambasade BiH u Rimu prilikom organizacije posjete predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića Italiji, koja je najavljena za maj.

Crnadak je poželio dobrodošlicu novom ambasadoru i izrazio očekivanje da će u narednom periodu biti nastavljen razvoj dobrih bilateralnih odnosa BiH i Italije.

Izvor: SRNA