latinica  ћирилица
24/04/2017 |  16:06 ⇒ 16:10 | Autor: RTRS

"Dok je Crnadak čitao vijesti, Dodik Srpsku postavio na svjetsku političku mapu"

Milorad Dodik je, u svojstvu predsjednika Vlade Republike Srpske, 1998. godine postavio Srpsku i grad Banjaluku na svjetsku političku mapu, dok je Igor Crnadak čitao vijesti na lokalnoj radio stanici u Banjaluci, a Mladen Ivanić glumio lokalnog intelektualca, rekao je Rajko Vasić, ministar u prvoj Dodikovoj Vladi.
Rajko Vasić - Foto: Screenshot
Rajko VasićFoto: Screenshot

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da je u mandatu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Igora Crnatka u Banjaluci bilo više ministara nego od Drugog svjetskog rata naovamo, Vasić je rekao Srni da su te 1998. godine samo u mjesec dana, zbog susreta sa predsjednikom Dodikom, Banjaluku posjetili svi ministri spoljnih poslova država članica EU.

"To je bio i početak otvaranja Republike Srpske svijetu i borba za njen status na spoljnopolitičkoj areni. Taj trend je održan i posljednjih deset godina, samo što za nas više nije vijest da je Banjaluku posjetio neki važan svjetski diplomata, kao što je to bila vijest koju je Crnadak čitao na radiju, a Ivanić glumeći intelektualca slušao te vijesti sa radija", istakao je Vasić.

Izvor: SRNA