latinica  ћирилица
24/04/2017 |  17:52 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Sindikat "Romanije" - Što prije izabrati direktora i nastaviti rad preduzeća

Predstavnici Sindikalne organizacije Šumskog gazdinstva "Romanija" sa Sokoca poručili su da bi što prije trebalo "prekinuti sa cirkusom" u vezi sa izborom direktora ove organizacione jedinice "Šuma Srpske".
Slavica Elez - Foto: SRNA
Slavica ElezFoto: SRNA

Predsjednik Sindikalne organizacije navedenog gazdinstva Slavica Elez izjavila je u ime Sindikalnog odbora da traži "da se ova agonija prekine jer zaposleni trpe blokadu rada".

Elezova kaže da u Šumskom gazdinstvu "Romanija" nije izvršen fizički obim proizvodnje jer je rad u prekidu od 12. aprila zbog situacije nastale u vezi sa izborom direktora.

Ona tvrdi da postoje različite "kalkulacije" u vezi sa izborom, a da je stav struke, odnosno 30 inženjera šumarstva u sokolačkom gazdinstvu jasan - podržali su prethodnog vršioca dužnosti direktora Strahinju Baševića, koji se javio na konkurs.

Elezova je dodala da se drugi kandidat povukao iz razloga koje ne žele da komentarišu u Sindikalnom odboru gazdinstva "Romanija".

Ona je istakla da je Bašević kao vršilac dužnosti direktora pokazao da ima namjeru da obezbijedi plate zaposlenima, što im je i najvažnije jer su godinama postojali problemi sa redovnom isplatom.

Dragan Bartula iz Šumskog gazdinstva "Romanija" potvrdio je da su 25 inženjera šumarstva, među kojima je i on, svojim potpisom dali podršku Strahinji Baševiću za obavljanje funkcije direktora sokolačkog gazdinstva.

Izvor: Srna