latinica  ћирилица
24/04/2017 |  18:14 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Službeni automobil Predsjedništva BiH nema nikakve veze sa bezbjednošću Sebije Izetbegović

Član Komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je kako član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović nema pravo da dodjeljuje policijsku zaštitu svojoj supruzi te da opravdanje o upotrebi službenog automobila Predsedništva BiH nema nikakve veze sa bezbednosti Sebije Izetbegović.
Dušanka Majkić - Foto: RTRS
Dušanka MajkićFoto: RTRS

Članove Predsjedništva BiH štite policajci Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, a Komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH zadužena je za nadgledanje zakonitosti rada bh. policijskih agencija, piše portal Kliks.

Izjava člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića kako je njegova supruga Sebija Izetbegović koristila službeno vozila Predsjedništva BiH "zbog zaštite" ostala je nejasna s obzirom na to da nije poznato na koji način službeni automobil predstavlja ikakvu zaštitu. Prema informacijama koje su poznate javnosti u pratnji Sebije Izetbegović 17. aprila 2017. godine u Tuzlu nisu bili policajci Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Majkićeva je istakla da postoji mogućnost da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, a ne Bakir Izetbegović, procijeni da je ugrožena bezbjednost supruge člana Predsedništva BiH.

Izvor: Blic