latinica  ћирилица
24/04/2017 |  21:42 ⇒ 26/04/2017 | 00:39 | Autor: RTRS

Aspekt- O stanju u privredi i mogućnostima "Јahorina ekonomskog foruma" (VIDEO)

Na Јahorini će 27. i 28. aprila biti održan "Јahorina ekonomski forum". Prilika je ovo da se razgovara o razvojnim šansama malih ekonomija, kao i o unapređenju privrednog ambijenta Republike Srpske.
Aspekt   24.4.2017. - Foto: RTRS
Aspekt 24.4.2017.Foto: RTRS

Na ovom forumu učestovaće više od 30 stranih predavača i oko 300 gostiju. O stanju u privredi Srpske i mogućnostima koje ovakav forum pruža govorilo se i u večerašnjem izdanju emisije Aspekt.

Goran Račić, predsjednik Organizacionog odbora "Јahorina ekonomskog foruma" rekao je da će na Forumu učestvovati nekoliko stranih delegacija- Kine, Austrije, Njemačke... Račić je, gostujući u emisiji Aspekt Radio-televizije Republike Srpske, istakao da je to odlična prilika za razgovare o uslovima poslovanja, ambijentu i svim pitanjima koja su važna za odlučivanje o investiranju.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da su dvije osnovne pretpostavke za pokretanje života u realnom sektoru politička stabilnost i veći nivo investiranja.

- Svaki ozbiljan investitor će prvo pitati kakvo je političko stanje - rekao je Savanović.

Milomir Durmić, direktor Drina osiguranja, naveo je da će se neko vrlo teško, u uslovima nestabilne političke situacije,  odlučiti za investiranje i finansiranje.

Pogledajte TV emisiju "Aspekt" - politički tok šou: