latinica  ћирилица
25/04/2017 |  07:38 ⇒ 10:22 | Autor: RTRS

Parlament Srpske o Zakonu o društvima za osiguranje (RTRS Plus, 10.00)

Poslanici Parlamenta Srspke razmatraće danas Prijedlog zakona o dopuni Zakona o društvima za osiguranje - po hitnom postupku, Prijedlog zakona o zastupanju u osiguranju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju, Prijedlog zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

Iako je bila najavljena, rasprava o prodaji Rudnika željezne rude "Ljubija" kompaniji "Izrael investment grupa" neće se naći na dnevnom redu jer je za 4. maj zakazano javno saslušanje o ovoj odluci vlade. To je odlučeno sinoć na sjednici skupštinskog Odbora za privredu.

Poslanik PDP-a Miroslav Brčkalo, koji je i član Odbora, potvrdio je da je Odbor prihvatio zahtjev PDP-a za javno saslušanje, kao i da je taj prijedlog prošao sa šest glasova za i četiri protiv. Biće saslušane sve zainteresovane strane:`Arselor Mital` i `Izrael investment grupa`, sindikat i predstavnik državnog kapitala.

Vlada Republike Srpske ranije je donijela odluku o prodaji 64,99 odsto akcija "Ljubije", metodom neposrednog izbora kupca. Kompanija "Izrael investment grupa" ponudila je 92 miliona maraka.

Prenos sjednice Parlamenta Srpske možete pratiti na našem RTRS Plus od 10 časova.