latinica  ћирилица
25/04/2017 |  10:53 ⇒ 12:49 | Autor: RTRS

Srebrenica- instaliranje protivgradnih stanica (VIDEO)

Ulaganje u prerađivačke kapacitete, javni pozivi za nove sadnice voća, podsticaji, samo su neki od projekata u razvoju poljoprivrede na području opštine Srebrenica.
Protivgradne stanice u Srebrenici - Foto: RTRS
Protivgradne stanice u SrebreniciFoto: RTRS

Instaliranje devet protivgradnih stanica je još jedan u nizu projekata podrške razvoju poljoprivrede na području ove opštine.

Instaliranje protivgradnih stanica za Ivka Stanojevića sa Zalazja kod Srebrenice značiće bolje prinose malina jer će štete od grada, koje posljednjih godina nisu bile male, biti minimizirane.

Opština Srebrenica je projekat finansirala sa 90.000 maraka. Poljoprivreda je razvojna šansa u Srebrenici. Zato je instalirano 9 stanica sa raketama koje će pokrivati kompletnu teritoriju opštine Srebrenica ali i susjedne opštine.

Osim ovog projekta, opština Srebrenica u saradnji sa ministarstvom poljoprivrede radi na realizaciji još nekoliko projekata koji će, kako je istaknuto, omogućiti zapošljavanje oko 50 radnika.

Trenutna proizvodnja maline u Srebrenici iznosi oko 1.200 tona cilj je prinose udvostručiti. Zbog toga opština planira do kraja godine raspisati nekoliko konkursa za dodjelu sadnica maline i proširenje zasada.