latinica  ћирилица
25/04/2017 |  15:17 ⇒ 16:42 | Autor: RTRS

Gradonačelnici I. Novog Sarajeva i Istočnog Sarajeva o Izmjenama zakona o gradu

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, danas su se sastali kako bi razgovarali o najavljenim Izmjenama zakona o Gradu Istočno Sarajevo.
Gradonačelnici I. Novog Sarajeva i Istočnog Sarajeva -sastanak - Foto: RTRS
Gradonačelnici I. Novog Sarajeva i Istočnog Sarajeva -sastanakFoto: RTRS

Poručili su da se, iako o funkcionisanju opštine i grada imaju različita viđenja, o tim pitanjima mora više razgovarati za stolom, a ne putem medija.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić potvrdio je da rukovodstvo Istočnog Novog Sarajevu ni u kom slučaju nije za razgradnju grada, dok je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković pozvao ministarku Lejlu Rešić da se o ovim pitanjima razgovara u kabinetu gradonačelnika.

Tokom sastanka mogao se čuti i prijedlog da se kroz novi Zakon o lokalnoj upravi i samoupravi definiše oblast međuopštinske saradnje, a da se ostala pitanja koja nisu obuhvaćena tim zakonom rješavaju kroz izmjene Zakona o Gradu Istočno Sarajevo.

U Istočnom Sarajevu danas je popodne i sastanak načelnika nekoliko opština Sarajevsko-romanijske regije sa resornim ministrom Stevom Mirjanićem i direktorom Šuma Ristom Marićem o stanju u šumarstvu i drvopreradi. Sastanak je zakazan za 17 časova.