latinica  ћирилица
25/04/2017 |  16:35 ⇒ 16:44 | Autor: RTRS

Đokić-Rodkin: Odnosi Srpske i Izraela na visokom nivou

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Izraela u BiH Boazom Rodkinom o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj saradnji dvije zemlje.
Đokić sa izraelskim ambasadorom u BiH (Foto: vladars.net) -
Đokić sa izraelskim ambasadorom u BiH (Foto: vladars.net)

Đokić, koji je i predsjednik Socijalističke partije, upoznao je Rodkina sa postupkom prodaje akcija državnog kapitala u preduzeću RŽR Ljubija, ističući da je ponuda Izrael investment grupe kredibilna i da predstavlja veliku razvojnu šansu za Republiku Srpsku.

Đokić je ocijenio da su odnosi Srpske i Izraela tradicionalno na visokom nivou, te da je za Republiku Srpsku važno da se saradnja sa Izraelom i dalje unapređuje.

On je zahvalio izraelskom ambasadoru na prisustvu obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog genocida u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, ističući da srpske, jevrejske, romske i ostale žrtve fašističkog terora ne smiju biti zaboravljene.

- Poštujemo izraelski narod i želimo iskrene, prijateljske odnose. Za te odnose mnogo je zaslužan gospodin Arie Livne, koji je prijatelj srpskog naroda - istakao je Đokić.

Rodkin je ocijenio da je istorijat odnosa ove dvije zemlje pozitivan i prijateljski, te da je i u buduće potrebno razvijati dobre odnose između Republike Srpske i Izraela, naročito u oblasti industrije, poljoprivrede i informacionih tehnologija.