latinica  ћирилица
25/04/2017 |  17:18 ⇒ 20:27 | Autor: RTRS

Najveći teoretičar zavjera u Beogradu: Moćnici drže svijet u šaci (VIDEO)

Svoj pogled na svjetska dešavanjad anas je u Beogradu iznio najpoznatiji teoretičar zavjera Dejvid Ajk. U knjizi "Svijet u šaci moćnika", on tvrdi da se ljudima širom svijeta manipuliše iz sjenke, a da se globalna moć neprestano centralizuje. Cilj vladara svijeta je, tvrdi, poslušno društvo sastavljeno od robova, nesvjesnih položaja i podložnih manipulacijama.
Dejvid Ajk - Foto: RTRS
Dejvid AjkFoto: RTRS

Čovječanstvu se ne piše dobro, kaže Ajk. Ako vladari svijeta žele rat, napraviće ga, ako požele da znatno smanje broj stanovnika na Zemlji, smanjiće ga bolestima, zakonima koje propisuju i nasiljem svake vrste. Glavna maksima svjetskih moćnika je" zavadi pa vladaj" što se desilo i u bivšoj Јugoslaviji i SSSR u gdje dijelove raspadnutih zemalja sada apsorbuju NATO i EU, tvdi Ajk.

Postavlja se pitanje koliko su dugo te male zemlje koje su se raspale ostale suverene, prije nego što ih je apsorbovala EU ili NATO, kroz takozvanu demokratizaciju koju je zapad sproveo.

Ajk se osvrnuo i na rad Haškog tribunala. Da je riječ o pravednom sudu, navodi, tamo bi bilo suđeno mnogim zločinicma, a ne samo onim ljudima koji zapadu ne odgovaraju. Kritičan je prema današnjoj Americi, Evropskoj uniji, UN i NATO-u za koji smatra da je vojno krilo "paukove mreže" koja vlada svijetom.

Globalne strukture satanizuju Rusiju da bi dovele do konflikta samo zato što žele da postave svoje trupe na granicama ove zemlje, kaže Ajk. Navodi da u konfliktima utiču i na kulture malih zemalja želeći da ih utope u jednu masu.

"To se desilo na prostorima Balkana, ciljane su određene kulture zbog njihove istorije. Bilo je to vidljivo i u Iraku gdje je bilo dozvoljeno namjenski uništavanje muzeja, kulture i istorije",kaže Ajk.

Ne djeluje se samo političkim metodama na svijest ljudi, već putem obrazovanja, medija, kontrolom hrane, pića, unosom toksina i prekomjernom upotrebom informacionih tehnolgija i pametnih telefona zbog kojih gubimo koncentraciju, upozorava Ajk.

"Koncentracija je takva zato što je naš mozak toliko stimulisan putem digitalne mreže da je postao zavistan. Postoji jedan naziv za tu bolest, to je digitalni heroin jer je postala potreba za stimulacijom putem telefona. To je posebno opasno za našu djecu"

Ajk smatra da svojim knjigama i predavanjima prenosi poruku onima koji imaju stvarnu moć, a nisu je svjesni, a to je narod, koji ne treba da dozvoli manipulaciju.