latinica  ћирилица
26/04/2017 |  09:13 | Autor: RTRS

Hjuston u četvrtfinalu, Јuta iznenadila Kliperse

Ni sjajna igra Rasela Vestbruka nije spasla Oklahomu novog poraza od Hjustona sa 105:99, pa su Harden i ekipa ukupnim rezultatom 4:1 plasirali u novu rundu plej-ofa. Јuta je na gostovanju iznenadila LA Kliperse i sa 96:92 došla do prednosti od 3:2, a San Antonio je iskoristio domaći teren i takođe poveo pobjedom od 116:103.

Oklahoma je na gostovanju, zahvaljujući sjajnom Vestbruku, dobro ušla u peti meč i poslije vođstva u prvoj četvrtini učinilo se da će možda smanjiti prednost Hjuspona u pobjedama.

Ali onda su na scenu stupili Harden i ekipa koji su u nekoliko navrata uspijevali da preokrenu rezultat i da sredinom četvrtog dela definitivno prelome utakmicu u svoju korist za plasman u četvrtfinale plej-ofa.

Čak četiri igrača Hjustona su imala dvocifren šuterski učinak, a predvodio ih je DŽejms Harden sa 34 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Slijedili su ga Vilijams sa 22, Beverli 15 i Hilario sa 14 poena.

Rasel Vestbruk je meč završio sa 47 poena, ali ga tim nije pratio u efikasnosti jer su Grant i Abrines meć završili sa po 11, a Gibson i Oladipo sa po 10 poena.

Hjuston u nastavku očekuje duel sa boljim timom iz mečeva San Antonija i Memfisa u kome trenutno, poslije sinoćne pobjede od 116:103, vodi San Antonio sa 3:2.

Memfis je na samom startu meča samo na kratko poveo, a onda su domaćini krenuli u silovite napade i samo uvećavali prednost do samog kraja meča.

Sparse je do pobjede predvodio Kavai Leonard sa 28 poena, a pratio ga je Mils sa 20, dok je i timu Memfisa najefikasniji bio Konli sa 26 poena.

Najveće iznenađenje večeri priredili su košarkaši Јute savladavši LA Kliperse na gostovanju sa 96:92 čime su načinili preokret za vođstvo u seriji od 3:2 i na korak su od plasmana u četvrtfinale.

Do pobjede ih je predvodio Gordon Hauard sa 26 poena, ali nije bio najefikasniji igrač utakmice jer je tu titulu, sa 28 postignutih poena, odnio Kris Pol iz poraženih Klipersa.

Izvor: RTS