latinica  ћирилица
26/04/2017 |  15:35 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

U četvrtak pretežno oblačno i vjetrovito, naveče kiša (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme, dok će u popodnevnim i večernjim časovima doći do kiše, pljuskova i grmljavine.

Јutro i prijepodne biće toplo i vjetrovito, na zapadu i jugu promjenljivo oblačno vrijeme uz povremeno slabu kišu, a u ostalim predjelima sunčanije uz malo oblaka, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se veoma toplo vrijeme uz dalje jačanje vjetra, na jugu i zapadu sve češća pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom, a povremeni pljuskovi javiće se ponegdje i na sjeveru, dok će na istoku ostati sunčanije uz promenljivu oblačnost.

Vjetar će biti umjeren do jak južnog smjera, a u Krajini na momente sa olujnim udarima.

Јutarnja temperatura vazduha od sedam do 13 stepeni, u Hercegovini do 16, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni Celzijusovih.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je bilo toplije i vjetrovito vrijeme uz dosta sunčanih perioda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica dva, Čemerno 10, Kalinovik 13, Gacko i Ivan-sedlo 14, Livno i Nevesinje 15, Sokolac, Han Pijesak i Mrakovica 16, Grude 17, Trebinje 18, Ribnik, Mrkonjić Grad, Šipovo, Neum i Sarajevo 19, Foča, Bihać, Bugojno, Јajce i Mostar 20, Rudo, Drvar i Stolac 21, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 22, Višegrad, Gradačac i Zenica 23, Bileća, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Zvornik 24 i Srbac 25 stepeni Celzijusovih.