latinica  ћирилица
26/04/2017 |  17:40 | Autor: RTRS

Vukićević: Srbija želi čvrste odnose sa Srpskom

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević rekao je danas Srni da će se na "Јahorina ekonomski forum 2017" odazvati i predstavnici Srbije koji ovaj skup uvrštavaju u prioritet svog akademskog djelovanja, te naglasio da Srbija želi čvrste odnose sa Republikom Srpskom.
Stanimir Vukićević - Foto: SRNA
Stanimir VukićevićFoto: SRNA

"Smatramo da je reč o našim prioritetima i nije tajna da Srbija želi veoma dobre i čvrste odnose sa Republikom Srpskom. U tom smislu prioritet mogu da budu i ekonomski odnosi", naveo je Vukićević, koji je izrazio zadovoljstvo što će sutra i u petak, 28. aprila, na Јahorini biti organizovan ekonomski forum.

On je najavio da će sutra na "Јahorina ekonomski forum" doći dva ministra Vlade Srbije.

"To pokazuje veliki interes Srbije da bude prisutna, da sasluša i da sagleda mogućnosti koje možemo u perspektivi zajedno da ostvarimo. Naš interes je da imamo dobre odnose i sa Republikom Srpskom i sa BiH", istakao je Vukićević.

On je naglasio da je ovaj forum značajan i za region, kao i za Srbiju koja želi najbliskije odnose sa svim partnerima u okruženju.

Vukićević je zaključio da je stabilnost regiona prioritet svih prioriteta.

Više od 50 stranih i domaćih predavača sutra će na Јahorini, sa očekivanih 300 delegata, gostiju i predstavnika medija, otvoriti dijalog o temi unapređenja privrednog ambijenta Republike Srpske, ali i cijele BiH.

I ove godine okupiće se visoki zvaničnici iz cijele zemlje, te predstavnici akademske zajednice i korporativnog sektora, a Forum će biti i mjesto susreta brojnih ambasadora, delegacija EU, Evropskog parlamenta, delegata Grčke, Kine i drugih zemalja regiona, ali i šire.

Skup organizuje Udruženje ekonomista "Svot", pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Izvor: SRNA