latinica  ћирилица
27/04/2017 |  15:38 ⇒ 17:17 | Autor: RTRS

Gluhaković o Agrokoru: Dobavljači iz Srpske da prijave svoja potraživanja (VIDEO)

Za BiH nisu prihvatljive eventualne mjere Hrvatske koje bi podrazumijevale izvlačenje kapitala u korist sanacije Agrokora.
Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma u Vladi RS - Foto: RTRS
Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma u Vladi RSFoto: RTRS

Nakon sastanka sa delegacijom Agrokora i hrvatske Vlade, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić prenio je zaključak u skladu s kojim su Agrokorova preduzeća dužna da plaćaju svoje račune i obaveze dobavljačima, radnicima i BiH.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je danas u Sarajevu da se uskoro očekuje plan restrukturisanja "Konzuma", ističući da je dug prema dobavljačima u Republici Srpskoj 5,5 miliona KM, te pozvao one koji to nisu učinili da prijave svoja potraživanja.

- Nadam se da ćemo u narednih 15 dana dobiti konačan plan za rješavanje problema, jer je ovo agonija i iščekivanje svih - potrošača, dobavljača i građana BiH, šta će se desiti sa `Konzumom`", rekao je Gluhaković novinarima nakon današnjeg sastanka predstavnika BiH i Hrvatske o situaciji u hrvatskom koncernu "Agrokor" i posljedicama koje može imati za privredu BiH.