latinica  ћирилица
27/04/2017 |  16:59 | Autor: RTRS

Pupovac očekuje da Plenković održi stabilnost vlade

Saborski zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac očekuje da će hrvatski premijer Andrej Plenković učiniti sve da zadrži stabilnost vlade i parlamentarne većine, i poručio da će politika kojom će se garantovati stabilnost vlade imati njihovu podršku.
Milorad Pupovac - Foto: Screenshot/YouTube
Milorad PupovacFoto: Screenshot/YouTube

Komentarišući potez Plenkovića, koji je smenio trojicu ministara Mosta, manje članice vladajuće koalicije, Pupovac kaže da premijer vodi računa o političkoj stabilnosti zemlje, kao i o stabilnosti vlade.

- On je očito procijenio da je u interesu održavanja političke stabilnosti u zemlji i stabilnosti vlade, kao pretpostavci za ostvarivanje njenih programskih ciljeva, donijeti odluku kakvu je donio - istakao je Pupovac.

U SDSS-u očekuju da će Plenković učiniti sve da zadrži stabilnost vlade i potrebne parlamentarne većine u Saboru a Pupovac je poručio da je njihov interes da se održi stabilnost vlade.

Na pitanje znači li to da će i u slučaju preslagavanja parlamentarne većine Plenković imati njihovu podršku, Pupovac je odgovorio da će "politika kojom će se garantovati stabilnost vlade" imati njihovu podršku.

Pupovac će u petak u Beogradu razgovarati sa predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izvor: Tanjug