latinica  ћирилица
28/04/2017 |  12:29 ⇒ 29/04/2017 | 07:45 | Autor: RTRS

Јolović dobio prijetnje: Završićeš kao Srđan Knežević! (VIDEO)

Milanu Јoloviću Legendi, ratnom komandantu Vojske Republike Srpske i jednom od organizatora mirnih protesta drvoprerađivača na Sokocu upućene su prijetnje smrću koje je prijavio policiji.
Milan Јolović Legenda - Foto: RTRS
Milan Јolović LegendaFoto: RTRS

Јolović kaže da je dobio SMS poruku u kojoj mu je poručeno da će završiti kao Srđan Knežević i Željko Marković. U Policiji Istočnog Sarajeva kažu da su otvorili istragu ali da o osobi ili osobama koje su uputile prijetnje kao i motivima ne mogu da govore.

"Pozdravili su te Srđan Knežević i Željko Marković, završićeš kao i oni", sadržaj je SMS poruka koju je penzionisani pukovnik VRS i aktivni član OO SNSD-a u Sokocu Milan Јolović primio prije dva dana. Prijetnje smrću ozbiljno je shvatio s obzirom na to da ubistva nekada čelnih ljudi CЈB Srpsko Sarajevo i beskompromisnih boraca protiv kriminala do danas nisu rasvjetljena.

"Sadržaj ove poruke je rezultat komentara jedne grupe ljude po kafanama da sam se mnogo osilio i da bi mogao završiti kao Srđan Knežević. Tek sada sam ponosan što sam podržao mirne proteste na Sokocu. Tog dana sam bio spreman poginuti za pravdu i bolju Republiku Srpsku", kaže Milan Јolović organizator mirnih protesta drvoprerađivača na Sokocu.

"Policijski službenici preduzimaju intezivne mjere na rasvjetljavanje ovog događaja, sve mjere i radnje provode se pod nadzorom tužioca tako da nisam u mogućnosti da govorim o detaljima", rekao je Predrag Ćajić zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Ni Јolović nije htio da otkriva ko mu prijeti smrću očekujući da to utvrde istražni organi. Ipak nema dilemu da je prijeteća poruka stigla od onih protiv kojih su se prethodni dana na proteste digli drvopreraćivači.

"Poruka mafiji. Spreman sam na sudbinu Kneževića i Markovića, kao i onih 25.000 koji su poginuli od neprijateljskog metka jer i mafiju smatram neprijateljom ovog naroda. Poručujem im, nemaju toliko metaka da pobiju sve Legende da bi uništili ovu državu", dodao je Јolović.

Јavna tajna je da Milan Јolović bio ključna ličnost koja je okupila drvoprerađivače sa Romanije, različite stranačke pripadnosti da na protestima zatraže pravedniju raspodjelu šumskog bogastva.

Tokom blokade glavne saobraćajnice upravo je Јolović u ime drvoprerađivača pregovarao sa resornim ministrom i direktorom Šuma ali sa zvaničnicima Policije koji su ultimativno tražili obustavu blokade.

"Policija nije prijetila već je stavila zahtjev organizatoru da se put deblokira, nakon tih razgovara su tome pristupili i to se završilo bez remećenja javnog reda i mira i krivičnih prijava", kaže i Predrag Ćajić zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Iz Udruženja Čast otadžbine poručuju da Milan Јolović Legenda nije sam i da su prave patriote spremne da brane Republiku Srspku od mafije iz sopstvenog naroda.