latinica  ћирилица
28/04/2017 |  13:57 ⇒ 14:58 | Autor: RTRS

Završena petodnevna rehabilitacija žena žrtava rata

Petodnevna rehabilitacija za 51 članicu Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske čiji je cilj da se žene osnaže i aktivnije uključe u projekte i u rad na poboljšanju kvaliteta života, završena je danas u Laktašima i predstavlja najuspješniju rehabilitaciju do sada, rekla je predsjednica Udruženja Božica Živković Rajilić.
Božica Živković Rajilić - Foto: RTRS
Božica Živković RajilićFoto: RTRS

- Ovo je veoma uspješna rehabilitacija od koje je svaka žena članica našeg Udruženja imala ličnu korist - psihičku i materijalnu - izjavila je Rajilićeva.

Ona je navela da se u radnom dijelu rehabilitacije radilo na obuci žena na izradi projekata, popunjavanju aplikacija za projekte, te pronalaženju konkursa za projekte ostvarivanja žrtava rata, posebno na lokalnom nivou. Žene su bile raspoređene u dvije radne grupe, jer je rehabilitacija bila psihološkog i radnog karaktera.

- Osim boravka u hotelu, rehabilitacija je podrazumijevala ljekarski pregled, korištenje banje, bazena, ali i obuku žena posebno za regionalne povjerenike za rad u projektima - istakla je Rajilićeva.

U rehabilitaciji je učestvovala 51 žena iz svih krajeva Srpske - Bratunca, Zvornika, Bijeljine, Šamca, Modriče, Broda, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Trnova, Pala, Gradiške, Laktaša i Novog Grada.

Rajilićeva je podsjetila da je u ranijim projektima, 2014. i 2015. godine, kroz radionice i psihološko-radnu rehabilitaciju prošlo 87 žena.

Sredstva su obezbijeđena iz UN projekta u organizaciji Međunarodne organizacije za migracije, a u okviru programa jačanja kapaciteta nevladinih organizacija.

Izvor: SRNA