latinica  ћирилица
28/04/2017 |  15:55 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

SNSD: Gradska preduzeća u Bijeljini u katastrofalnoj situaciji (VIDEO)

Preduzeća kojima upravlja grad Bijeljina u katastrofalnoj su situaciji, upozorili su iz Gradskog odbora SNSD-a.
SNSD Bijeljina - Foto: RTRS
SNSD BijeljinaFoto: RTRS

Oni su na konferenciji za novinare rekli da javna preduzeća propadaju, a da se grad sve više neopravdano zadužuje. Na posljednje dvije sjednice gradskog parlamenta donesene su odluke o uzimanju novih milionskih kredita.

Ekonomska i politička situacija u Bijeljini je katastrofalna, smatraju u SNSD-u, a ovu tvrdnju zasnivaju na stanju u gradskim javnim preduzećima, Apoteci, Vodovodu i Banji Dvorovi.

"Banja Dvorovi se nalazi u dugovanjima od skoro 2 miliona maraka, turista skoro da i nema, a rukovodstvo donosi odluku da otpusti polovinu radnika", izjavio je Dragan Knežević odbornik u Skupštini grada Bijeljina.

U svim ovim preduzećima i ustanovama problem je nesposobnost rukovodstva, kao i prekomjerno zapošljavanje radnika uglavnom kadra SDS-a i PDP-a.

Јoš veći problem je stalno zaduživanje grada novim kreditima, jer se na svakoj sjednici Skupštine donosi i odluka o uzimanju novog kredita , kažu u SNSD- u.

"Mislimo da u budžetu ima dovoljno novca i da bi budžet trebalo racionalnije da se troši tako da ne dolazimo u česta zaduženja", smatra Slaviša Mastilo odbornik u Skupštini grada Bijeljina.

Gradska vlast predvođena SDS-om i PDP-om nema nikakav plan kako da popravi stanje i riješi "goruće" probleme - kažu odbornici SNSD-a.