latinica  ћирилица
28/04/2017 |  17:49 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Održan Studentski forum, završavaju "Dani studenata Univerziteta u Banjaluci" (VIDEO)

Banjaluka je studentski grad svih dvanaest mjeseci u godini. U proteklih 10 dana, kroz manifestaciju "Dani studenata Univerziteta u Banjaluci" predstavljen je život i aktivnosti koje podrazumijevaju studiranje u Banjaluci. Večeras je svečano zatvaranje manifestacije, u Univerzitetskoj sportskoj dvorani.
Studentski forum - Foto: RTRS
Studentski forumFoto: RTRS

Јoš je rano govoriti o konačnoj ocjeni, kažu organizatori, ali priznaju da su više nego zadovoljni.

Prateći bogat sportski, kulturni, zabavni ali i obrazovni dio programa, moramo priznati da je u prethodnih 10-ak dana obuhvaćeno, gotovo sve ono što je potrebno studentu ovog Univerziteta. Na današnjem Studentskom forumu, kojim je i završena manifestacija, za sto su sjeli predstavnici fakulteta. Evo šta kažu.

O značaju druženja studenta svih fakulteta, rečeno je u uvodnom dijelu foruma.Važno je jer razmjenjuju informacije, daju sugestije, iznose suštinske probleme, a sve radi poboljšanja uslova studiranja na banjalučkom Univerzitetu.

"Ono što je možda suštinski problem na našem fakultetu jeste manjak neke prakse, odnosno praktičnog rada studenata, na čemu ćemo mi, kao studentska organizacija zajedno sa upravom fakulteta u narednom periodu da radimo", rekao je Mladen Borojević generalni Sekretar studentske organizacije Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci

Valentina Kecman, panelista na forumu, osnovne studije završila je u Americi, magistrirala u Briselu, a doktorat sprema u Parizu. Radila je u Dubaiju i Indiji. Ovaj magistar diplomatije, vratila se u svoju zemlju, a ovdje je pozvana da promoviše ostanak u BiH.

"U svakoj zemlji se susrećemo sa različitim poteškoćama. Uglavnom ljudi kažu da su to administrativne poteškoće, kod nas da je to teško i da je teško doći do sredstava, ali iz mog iskustva mogu da kažem da sam tu istu problematiku viđala i tamo", smatra Kecmanova.

"Cilj foruma je da ovdje sve studentske organizacije,svi zajedno definišemo neke glavne probleme koji muče studentsku populaciju, da to bude neki izlazni proizvod Dana studenata, pored svega ostalog", napomenuo je i Ratko Savić.

Na ceremoniji zatvaranja, naujspješnijim sportistima i polaznicima radionica biće uručena priznanja, sponzorima i volonterima zahvalnice, a rektoru biti vraćeni ključevi Univerzitetskog grada.