latinica  ћирилица
15/05/2017 |  08:22 ⇒ 08:24 | Autor: RTRS

Veliki preokret Golden Stejta protiv Sparsa (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejt voriorsa savladali su kod kuće ekipu San Antonija sa 113:111 i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji zapadne konferencije. Pobjedu "Ratnika" obilježila je povreda ključnog igrača protivnika, Kavaj Lenarda, nakon koje su uspjeli da sustignu deficit od 25 poena razlike.
Igrači Golden Stejta (foto: Twitter @ESPNNBA) -
Igrači Golden Stejta (foto: Twitter @ESPNNBA)

Najefikasniji u pobjedi Golden Stejta bili su Stef Kari sa 40 i Kevin Durent sa 34 postignuta poena.

11 poena, deset uhvaćenih lopti imao je Pačulia dok je Grin imao devet poena, sedam uhvaćenih lopti i sedam asistencija.

Najraspoloženiji u gostujućoj ekipi bili su Oldridž sa 28 kao i Lenard sa 26 postignutih poena.

"Mamuze" su sjajno ušle u meč, prije svega defanzivno, limitirajući najbolji napad lige na samo 16 poena u prvoj, a potom i 26 u drugoj četvrtini.

U napadu nisu imali puno problema pa su do poluvremena postigli 62 poena i imali čak 25 poena prednosti.

Ključni momenat utakmice dogodio se u trećoj četvritini, kada je najbolji igrač San Antonija, Kavaj Lenard, povredio zglob lijeve noge nakon šuta.

Od tog momenta se igra San Antonija raspala, dok su na drugoj strani, taj momenat iskoristili Stef Kari i Kevin Durent ušavši u odličan ritam.

Do kraja se gledala veoma neizvjesna utakmica sa dosta taktičkih nadmudrivanja, ali je Golden Stejt uspio da iskoristi energiju publike i momentuma kao i odlične partije svojih individualaca i prelomi meč u njihovu korist.

"Ratnici" su upisali prvu pobjedu pred svojim navijačima, naredni meč igra se u utorak i ekipa Golden Stejta je ponovo domaćin.

Pobjednik serije je ekipa koja prva ostvari četiri pobjede.

Izvor: B92